2.RLiJ - OS4 - Hottentottenstrotten – Njitica
-
2. Löwe und Einhorn Rallye 1921
2. Rajd Lwa i jednorożca1921 /2021Dzień II
Odcinek Specjalny nr 4
Trudność II15. maja. 1921 (2021) roku.godzina 10:47 (czas trwania 3:02)
Hottentottenstrotten – Njitica :
"Njitica (slv.Њитица) - stolica oraz największe miasto Republiki Njitickiej , a także trzecie (choć coraz częściej mówi się że drugie) pod względem zaludnienia w Federacji Slawonii.
Njitica została założona w 1347 roku i od tego czasu pełni ważną rolę w Slawonii. To właśnie Njitica w 2014 roku była jednym z ważniejszych miejsc gdzie wybuchły protesty przeciwko dyktaturze, przez pewien czas (do momentu wyzwolenia Goricy) pełniła także nieoficjalnie rolę stolicy niepodległej Slawonii.
Miasto znane jest ze sportu (NK Spartak Njitica grający w Lidze Orientyki) i wydarzeń kulturalnych (Nieustający Njiticki Festiwal Muzyczny).
Jedną z głównych atrakcji Njiticy jest Sobór Świętych Cyryla i Metodego -katedra diecezji njitickiej, oraz siedziba miejscowej parafii, jedna z kilku cerkwi w Njiticy, projektowana i budowana w latach 1859 - 1874.
Tuż za rogatkami miasta znajduje się Port Lotniczy Njitica, który jest międzynarodowym lotniskiem zapewniającym przeloty na wielu trasach.
"Łącznie do pokonania było 286km.
- - - - - - - - - - -|
UWAGA: TO ODCINEK SPECJALNY NR 4, 2. LöWE UND EINHORN RALLYE 1921- TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE. TANKOWANIE JEST DOZWOLONE, WYSTARCZY WKLEIĆ:https://plik.austro-wegry.org/HWG/Tankowanie25.png
lub
Premie Czasowe (poziom trudności II)
1miejsce: -6min.
2miejsce: -4min.
3miejsce: -2min. -
FUTURISCHER SELBSTMORDFAHRER Gna!
-
Jankowski w pełnym pędzie wjechał na metę OS4.
-
ZAWODOWIEC
I TANKOWANIE
I szoruje Gruner takim Puchem,
Nie kieruję przecież ruchem.
Bawię się tym doskonale,
Jadąc z wami w tym upale! -
brummmmm
-
A zatem przybywam!
-
Wzium!
-
jestem
-
Wziuuum!
-
Jedziemy!
-
Dojechałem!
-
Uda się?
-
Jestem!
-
Pangard z numerem bocznym pięć dociera do czwartego punktu kontrolnego.
-
3 false'y!!!
-
Ten post został usunięty! -
jestem
-
Jeszcze trochę i was dogonię!
-
jestem
-
I takim oto sposobem mistrz mikroświata znów na prowadzeniu...
Musieliśmy niestety zdyskwalifikować kierowcę Ametysta Faradobusa, za pominięcie OS 1....
Wielka szkoda... Niestety,,,