Cesarska noc poślubna
-
Dobrze ze nie jestem tradycyjna
-
@natalia-helena-von-lichtenstein napisał w Cesarska noc poślubna:
wzbogacając cesarskie nasienie gwiezdną mocą gwiazdozbioru lwa teutońskiego.
ja słyszałem, że to bujdy, w legendzie nie chodziło o gwiazdozbiór lwa tylko proszek ze startych kłów lwa, czy czegoś tam (produkują to w Al-Rajnie, więc nie znam dokładnie tajników procesu technologicznego), jedna kreska pomaga, jak konar nie może zapłonąć po cesarskim weselu.
-
@maciej-ii oczywiście słyszałeś bo "kolega" używa
-
@joanna-izabela ale ja nie byłem nigdy na cesarskim weselu.
-
@maciej-ii ale proszek znasz, wiadomo ze to co uzyte na weselu uzyte moze byc i poza nim
-
Sprawa proszku oczywiscie zostanie ujęta w poprawionej wersji tekstu.
Kto zgłasza się zatem do komisji? Ja zamkuję jedno miejsce. Może @Maciej-II ?
-
@natalia-helena-von-lichtenstein skoro tak dbamy o tradycje to moze teraz ceremonia zaślubin teutońskich i cesarskich ;d
-
@joanna-izabela Najpierw Adrian powinien oświadczyć się zgodnie z tradycją opisaną w artykule dot. miłości...
-
@natalia-helena-von-lichtenstein nie jest teutonczykiem mozna mu wybaczyc no ale cesarski slub juz po teutonsku powinien byc znaczy po cesarsku-teutonsku bo to inny protokoł niz zwykly slub
-
@joanna-izabela przypadek ślubu z osobą nieteutońskiego pochodzenia również został opisany ;D
-
@natalia-helena-von-lichtenstein ale nie cesarski
-
Słusznie, muszę to opisać! Nowy Cesarz musi spełniać wymogi wymiarów.
-
Czy w komisji mogą być osoby z zewnątrz? Nie-Teutończycy...?
Jeśli mogą to zgłaszam się. -
Czy Adrian będzie Cesarzem-Małżonkiem?
-
Czy po nocy poślubnej przed pałacem cesarskim zostanie wywieszone prześcieradło?
-
Ile niewygodnych pytań
-
-
@ametyst-faradobus napisał w Cesarska noc poślubna:
Czy Adrian będzie Cesarzem-Małżonkiem?
Jeżeli będzie wola narodu teutońskiego
@ludwik-tomović napisał w Cesarska noc poślubna:
Czy po nocy poślubnej przed pałacem cesarskim zostanie wywieszone prześcieradło?
Gwarantuje ze praczki w palacu daja rade i nie trzeba oceny jeszcze ludu ich pracy ;d
-
Czyli to naród decyduje kto będzie cesarskim małżonkiem...? Ciekawe zwyczaje.
-
@michał-jerzy-potocki raczej czy dostanie godność cesarza-małżonka ;d