Biesiada - 1.Löwe und Einhorn-Rally 1921
-
Wkrótce do miejsca biesiady dotoczyła się również Natalia swoim turkusowym i całym ubłoconym GAZ A, pożyczonym od Andrzeja Fryderyka. W duchu przeklinała go za wybór tego auta, ponieważ, choć prezentowało się całkiem nieźle, ogrzewanie czasem w nim siadało, nie mówiąc już w ogóle o komforcie jazdy bez wspomagania i z rozklekotanym sprzęgłem. Od niewygodnego fotela bolały ją plecy. Nieco nieudolnie udało jej się wysiąść i dojść do swojego partnera w tej grze. Machnęła do niego ręką na powitanie.
Jej strój nie zgrywał się zbytnio z designem auta. Miała na sobie mocno udziwniony kombinezon wyścigowy, naturalnie projektu Domu Mody. Włosy ugładziła dużą ilością pomady i związała gumką. Na oczy założyła futurystyczne okulary przeciwsłoneczne, a na uszy długie kolczyki. Powieki pomalowała ciemnym cieniem, co miało dodawać animuszu.
-
@natalia-helena-von-lichtenstein Natalio witaj w naszych skromnych progach! - powiedział Ludwik skłaniając się i całując dłoń Natalii - napijesz się czegoś, może coś skosztujesz?
-
Ja to chciałbym podziękować organizatorom. @Heinz-Werner-Grüner @Joanna-Izabela @Ludwik-Tomović
Uczestniczyłem w rajdzie pierwszy raz a bawiłem się wyśmienicie. Oczywiście dziękuję @Natalia-Helena-von-Lichtenstein za tworzenie wspaniałego, zgranego teamu i @Helwetyk-Romański za motywującą rywalizację Było naprawdę, naprawdę świetnie.A tymczasem pora na jedzenie. Rynek w Eldoracie pełny wyśmienitych potraw. Zastanawiał się jak to możliwe, że mimo tego, że jego córka @Joanna-Izabela dojechała na metę daleko za nim to jednak przy jedzeniu była pierwsza…
-
-- Dziękuję, Ludwiku. – powiedziała, podając mu dłoń. – Z chęcią. Nie będę się dzisiaj ograniczać. Jestem zziębnięta i głodna. Daj kiełbasy i wódki! – zakrzyknęła. – A potem dużo lodów, bo muszę czymś poprawić sobie humor po tej porażce z tobą i Panem Helwetykiem. Gratuluję tak czy inaczej wygranej w tym trudnym rajdzie.
-
Wy się bawicie a ja licze cyferki, tam by za chwilę protestów nie otrzymać.
-
Joanna miala napchane już dawno usta jedzeniem gdy przyjechali kolejni goście. No cóż jako, że wyglądała jak chomik spróbowała się gdzieś schować tak żeby jej nie było widać.
-
@natalia-helena-von-lichtenstein proszę bardzo
Dziękuję Ci za gratulacje, również gratuluję Twojego wyniku - Ludwik się chwilę zamyślił - jeśli się nie mylę w Twoim debiucie?
Wieczór robi się coraz chłodniejszy zatem zapraszam do środka - powiedział Tomović jednocześnie informując Natalię że przeprosi ją na chwilę aby dorzucić drwa do kominka -
@joanna-izabela Joanna ratując się przed smogiem, z którym wciąż walczymy w Eldoracie, a w tej walce na pewno nie pomogły spaliny wydobywające się z rajdowych samochodów, miała przy sobie maseczkę. Teraz była doskonała okazja aby ją założyć, przy okazji ukrywając swoje chomikowanie
-
Jego Królewska Mość Aleksander również przybył na biesiadę, chociaż sam w rajdzie nie uczestniczył. Niecierpliwie oczekując na kolejną kartę bingo podszedł do stołu zastawionego zimnymi przystawkami i płynnym ruchem ręki zagarnął na swój talerzyk ślimaki.
-
Joanna Izabela przypomniała sobie ze ma podać wynik kolejnej rundy bingo. Zupełnie o tym zapomniała. Spojrzała, że JKM Aleksander pochyla się nad kartą i próbowała zerknąć czego mu tam brakuje, zanim wybierze odpowiedni symbol.
-
@aleksander ponieważ JKM Aleksander nie przepada za uczestnictwem w rajdach, organizatorzy przygotowali dla niego coś, dzięki czemu mógł poczuć chociaż namiastkę emocji jakie przeżywają kierowcy rajdowi
Niestety nadmiar ślimaków nie pozwolił Aleksandrowi wsiąść do tego urządzenia, jednak automat wystawiony na Rynku w Eldoracie stanowił atrakcję dla miejscowego pacholęctwa.
-
Korzystając z okazji... ja również chciałbym serdecznie podziękować organizatorom: @Heinz-Werner-Grüner @Joanna-Izabela @Ludwik-Tomović , za możliwość doświadczenia czegoś nowego. Uczestniczenie w Rajdzie było na pewno ciekawym przeżyciem, które pozwoliło wyłamać się z dotychczasowej rutyny typowego życia mikronauty. Dziękuję za pokazanie, że tak teoretycznie prosta forma rozrywki potrafi przynieść ogromne pokłady stresu i adrenaliny.
Chciałbym podziękować także wszystkim zawodnikom, którym udało się stawić na wyścigu. Bez Waszej determinacji i ducha walki nasz Rajd zapewne nie wyglądałby tak samo. Któż inny jak Wy mógłby chcieć tak zawzięcie rywalizować? Tym samym, z góry gratuluję zwycięzcom, którzy niebawem oficjalnie staną na podium - a także każdemu z osobna, nawet tym, którzy przynajmniej w teorii jeszcze powinni być przez parę ładnych godzin w drodze. -
@arkadiusz-von-witcher mamy na szczęście bumary więc nawet na spóźnialskich będzie czekało ciepłe jedzenie
-
@joanna-izabela Król zauważywszy, iż cesarzowa zagląda mu przez ramie odsunął się na bok i pokazał monarchini trzymaną w ręku kartę.
-Napijesz się ze mną? - zapytał wskazawszy na nazwę drinku w menu biesady - Chyba, że wolisz coś mocniejszego - dodał odwracając kartę na drugą stronę -
@aleksander
-Dostosuje się do tego co wypijesz. Razem z twoim ojcem uczycie mnie pić różne dziwne rzeczy. Tylko tym razem bez rzygania proszę... - powiedziała Joanna - to jaki najmocniejszy alkohol tu maja i czym przepijamy? -
@joanna-izabela w razie czego jesteśmy przygotowani.....
-
@joanna-izabela Monarcha odwrócił się od cesarzowej i lekkim skinieniem głową przywołał kelnera.
-Dwie margarity - powiedział po czym kelner oddalił się by po chwili wrócić z tacą z przygotowanymi drinkami. Król podał napój swojej kuzynce, po czym zawahawszy się chwilę przed sięgnięciem po swój spojrzał na krewną - Dawno nie piłem takiego fikuśnego napoju - zachichotał i chwycił kieliszek za nóżkę - Zdrowie organizatora - dodał -
-Przyznaj się że twój ulubiony koktajl i tak nieźle, patrząc, że po ojcu powinien to być "sex on the beach" - powiedziała biorąc drinka do dłoni - Zdrowie organizatora i może za następny sezon w Dreamlandzie?
-
@joanna-izabela -Mój ulubiony to wódka z sokiem pomarańczowym - król uśmiechnął się nieznacznie - W Dreamlandzie znany jako śrubokręt - dodał opróżniając kieliszek i odstawiając go nieco zbyt stanowczo na stół.
-
-To może napijemy się wódki z sokiem pomarańczowym - zaproponowała - tylko nie wiem czy wódka tutaj jest odpowiedniej jakości