Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Cesarstwo tak czy nie?

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    teutonia
    19
    123
    14295
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Nurdrun von Lichtenstein
      Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

Acha, a co do uwag @Andrzej-Fryderyk - po wczorajszej rozmowie przychylam się do sugestii. Chciałabym jakoś ująć Loardię w herbie wielkim, ale nie koniecznie wyróżnioną na tyle, by była z jednej ze stron. Jednocześnie symboliczne "loardzkie cycki (XDDD haha)" odbiegają znacząco od etetyki teutońskich herbów. Trzeba będzie wsparcia kogoś kreatywnego i artystycznie obdarzonego, żeby wymyślić, co można z tymi cyckami zrobić, żeby lepiej wyglądały. @Heinz-Werner-Grüner może ty masz pomysł?

Heinz-Werner Grüner 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
      • Ametyst Faradobus
        Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela no bo zasadniczo jest to korona dla niemieckiej cesarzowej, ale w praktyce (podobnie jak korona cesarza) nigdy nie została wykonana pozostają symbolem

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        • Heinz-Werner Grüner
          Heinz-Werner Grüner @Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan Z tego co dzisiaj poczytałem to widzę, że każdy z Was ma nieco odmienną koncepcję...Wpleść do tego "cycki"... no pewnie by się dało...szczególnie z flagi poprawionej przez JE Helwetyka...
          Natomiast jestem zwolennikiem prostoty i nie wiem jak miałoby to być uwzględnione. Natomiast jeśli Loardia jest tylko hrabstwem to w ogóle bym pominął...
          Poniżej wspomniana flaga
          LOA.png,

Heinz-Werner Grüner 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • Heinz-Werner Grüner
            Heinz-Werner Grüner @Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez Heinz-Werner Grüner

Sorka za podwajanie postów, ale chwilunie pobawiłem się koroną proponowaną przez JCM Joannę Izabelę i starałem się zrobić wersję "bezpłciową teutońską"... Wszelkie uwagi mile widziane. 😉
            Jakby co to mam w wersji pliku.svg. Tutaj wyszło malusie

Crown_of_the_Teutonic_Empire.png

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
            • Joanna Izabela
              Joanna Izabela @Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez

@heinz-werner-grüner Podoba mi sie zmiana na lwy. Zastanawiam sie czy nie dodac kamieni niebieskich jeszcze do czerwonego - zgodnie z herbowymi kolorami

• Heinz-Werner Grüner
                Heinz-Werner Grüner @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość, ja tutaj jestem wyrobnikiem i doradcą, a nie głównym myslicielem, ale oczywiście jeśli zajdzie taka to mogę coś podpowiedzieć... Natomiast z góry ustalmy o których kamieniach piszemy, żebym nie musiał poprawiać z 5 razy. 😉

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0

@Joanna-Izabela @Heinz-Werner-Grüner

Jeśli chodzi o koronę, to według mnie ten czepek w środku powinien być niebieski, potem bym zobaczyła, czy diamenty też wymagają zmiany koloru.

Może pomogą ci numery kolorów narodowych:

Barwami narodowymi Królestwa Teutonii są kolory: biały (#FFFFFF), niebieski (#004696), czerwony (#D2001E), oraz złoty (#FFC828).

A co do symboli Loardii - Aleksander widzi w tym symbolu cycki, dla mnie to są gorące usta xD .

Zauważyłam, że wśród Teutończyków jest pewna rozbieżność w traktowaniu Loardii. Jednak zważywszy na to, że ostatnio mocno akcentowaliśmy pewną niezależność tych terenów i odrębność kulturowo-historyczną, według mnie należałoby choćby tylko nawiązać w herbie do Loardii.

• Joanna Izabela
                    Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

Widzisz ja bym za to zostawila zloto - kolor cesarski natomiast
                    9d3bed53-1595-441b-bbf2-6435b60d9688-image.png - duze biale diamenty na gorze i na dole zmienila na niebiesko ;d

Ametyst Faradobus Heinz-Werner Grüner 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                    • Ametyst Faradobus
                      Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela to wtedy zrobisz z nich szafiry xD

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                      • Joanna Izabela
                        Joanna Izabela @Ametyst Faradobus ostatnio edytowany przez

@ametyst-faradobus jakaś symbolika heraldyczna?;d bo nie wiem co w tym złego 😄

• Heinz-Werner Grüner
                          Heinz-Werner Grüner @Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan napisał w Cesarstwo tak czy nie?:

Crownczepek.png

• Heinz-Werner Grüner
                            Heinz-Werner Grüner @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez Heinz-Werner Grüner

@joanna-izabela Czekam na decyzję wiążącą. 😉

Crownczepeikamieniek.png

Ametyst Faradobus Nurdrun von Lichtenstein 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                            • Ametyst Faradobus
                              Ametyst Faradobus @Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez Ametyst Faradobus

Ja bym dał bardziej wyrazistą barwę szafirów. Jednak heraldyka preferuje jasne i czytelne kolory. Jak się cieniuje to potem wychodzą potworki pokroju godła RP.

Nurdrun von Lichtenstein @Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez

@heinz-werner-grüner ten czepek Joanna chciała zostawić złoty. I chyba jednak przychylam się do tego.

Zresztą nie odzywam się, bo zupełnie nie czuję tych koron xD

• Joanna Izabela

Owszem zlota góra, a kamienie jkaby mozna było w takim niebieskim:
                                    68f4f353-5b5a-4f56-a80a-c6073c863f0d-image.png

• Heinz-Werner Grüner
                                      Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez

Ech... No dobra... Zobaczy się...

• Heinz-Werner Grüner
                                        Heinz-Werner Grüner ostatnio edytowany przez Heinz-Werner Grüner

@Joanna-Izabela
                                        @natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan

g41635.png

• Joanna Izabela

Dla mnie jest cacy ale niech się reszta wypowie
                                          w ogóle
                                          @Teutonia i @Natasha-von-Sarm-a-la-Triste

• Joanna Izabela
                                            Joanna Izabela ostatnio edytowany przez Joanna Izabela

Pomysłałam też nad herbami - generalnie wlasny herb moga miec tylko:
                                            Fürst
                                            Herzog
                                            Erzherzog
                                            Ale wydaje mi się, że osoby używajace herbu suwerena mogłby też mieć swoją "koronę" nad nimi
                                            Wiec dla Fursta:
                                            94bd0432-ce3f-4dc8-89a5-ce479261ad0e-image.png
                                            Góra lwia i zmienione klejnoty na czerwono - niebieskie

Herzog:
                                            80183b10-84d3-4735-bf19-2b0df304f3f0-image.png
                                            te same uwagi co wyżej
                                            Erzherzog
                                            be355bba-c4cf-4001-8cb8-898a9f3adb81-image.png
                                            to samo
                                            Dodatkowo dla członków rodu cesarskiego zmiana czerwonego nakrycia na złote.

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                            • first-post
                                              last-post