Navigation

Unia Niepodległych Państw

• Login
    • Search
    • Centralny System Unii
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Bereza Kotwicka - Serce Ostatecznej Krucjaty

Sclavinia
    5
    8
    112
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Cillian
      Cillian last edited by

bereza herb maly.png

Chwała Wielkiej Sclavinii Wielonarodowej!

Bereza Kotwicka została wybudowana jako warownię sclavińskości, będąca twierdzą z którego co dopiero uwolnieni spod sideł Sami-wiecie-kogo mieli być bronieni oraz pacyfikowani. Zbudowany tuż na granicy miasta, Bereza z czasem wyrosła w miasto o własnym charakterze i stylu. Nie da się przekroczyć niewidzialnej granicy nie zauważając różnicy pomiędzy oba miastami.

|Wybudowana w oryginalnym stylu znanym jako Neofundamentalizm, Bereza Kotwicka stała się siedzibą Przywódcy oraz Ostatecznej Krucjaty. To tutaj zdarzyło się pierwsze zwycięstwo dopiero co budowanego Waffen-OK, oraz tu - tak, tu! - pierwszy, lecz nie ostatni raz Sclavinia pokazała Sami-wiecie-komu gdzie jest jego miejsce.

6b0fe74f-350e-4375-93ee-803cb507898a-image.png
      Wysłany do Krzysztofa Hansa rachunek opiewający na milion milionów libertów tytułem zwrotu kosztów amunicji. Obok nigdy-nie-umierający Przywódca dla skali

Kiedy Sarmaccy zamordyści rozpoczęli niszczenie Nowego Kotwicza, bomby również poleciały i na Berezę. Lecz stara i szwankująca technologia Ostatecznokrucjatowa znów uratowała miasto miasto. Łamiąc prawo grawitacji, garnizonowi Berezy udało się odeprzeć bomby, lecz za to spadły one na sąsiadujący Kotwicz, niszcząc miasto jeszcze bardziej.

0107e45b-9c06-405d-bfb9-7ab582235ec4-image.png

Przedszkole im. Emilka Potockiego zbudowane w stylu Neofundamentalizmu ledwo unikło zniszczenia dzięki staraniom Sclavińskich żołnierzy.

Po zniszczeniu Nowego Kotwicza, Bereza stała się największym miastem w regionie. Jako Samozwańczy II Komendant Berezy Kotwickiej będę się starać, by tak to zostało, a Kotwicz odbudowany jako część Serca OK.

CWSW! NTOK! CSML! ABCD!
      o/ o/ o/

Ametyst Faradobus 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Ametyst Faradobus
        Ametyst Faradobus @Cillian last edited by

Ja kiedyś byłem w realowej Berezie i tam teraz jest takie strasznie oldschoolowe lokalne muzeum, którego nikt nie odwiedza. Oprowadzało mnie 4 pracowników, którzy nawet zrobili mi zdjęcia i pozwalali dotykać wszystkiego czego chciałem.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Nurdrun von Lichtenstein
          Nurdrun von Lichtenstein last edited by

Przedszkole wydaje się solidne. Jak kwestia wyżywienia?

Ludwik Tomović 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Ludwik Tomović
            Ludwik Tomović @Nurdrun von Lichtenstein last edited by

@natalia-helena-à-la-triste-von-hagsen-de-la-sparasan wiem, złota łopata 😄

Wszystkie sclavińskie przysmaki są do dyspozycji naszych milusińskich 😉

Guedes de Lima 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Guedes de Lima
              Guedes de Lima @Ludwik Tomović last edited by

@ludwik-tomović

Chwała Wielkiej Sclavinii Wielonarodowej!

Ludwik Tomović 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • Ludwik Tomović
                Ludwik Tomović @Guedes de Lima last edited by

@guedes-de-lima Chwała!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Cillian
                  Cillian last edited by

Wojownicy o wolność i Ostateczną Krucjatę!

Naturą naszej rewolucji jest ciągły ruch - nie zawracamy się za siebie, biegnąc ciągle do przodu, ślepo ku przyszłości. Zmiana musi być nagła, i nie możemy płakać za tym co było, ponieważ porządek i Ostateczność jest przed nami. Dlatego postanowiłem zlecić rewizję herbu naszej ukochanej górze betonu samemu sobie. Ponieważ przyszłość ciągle się zmienia, a zmiana jest nie przewidywalna nie wiadomo mi czy znowu nie dokonamy poprawek.

NTOK!

centered paragraph

Ludwik Tomović 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • Ludwik Tomović
                    Ludwik Tomović @Cillian last edited by

@cillian NTOK! CWSW!

A herb piękny.... 😉

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • first-post
                      last-post