Zgłoszenie na Namiestników Cesarskich
-
Zgodnie z dekretem ogłaszam możliwość zgłaszania się obywateli teutońskich na namiestników od dzisiaj (22/03/2021) do 25.03.2021 do godziny 21.00.
Kadencja trwa od 1 kwietnia do 30 czerwca.
Zgłoszenia poproszę w tym watku. -
Ten post został usunięty! -
Wasza Cesarska Mość,
Chciałabym zgłosić swoją kandydaturę.
Każdy, kto zdążył mnie poznać, wie, że nie brak mi zaangażowania ani pomysłów na rozwój regionów. Naturą rzeczy chciałabym skupić się na Loardii, ponieważ wraz z prowadzoną sesją i umiejscowieniem ważnych dla mnie fabularnie miejsc właśnie w Loardii, będę ten region rozwijać bez względu na wynik głosowania.
Jeśli pojawi się jakiś konkurent na stanowisko Namiestnika Loardii, będę oczywiście walczyć o to stanowisko.
Jestem także otwarta na wszelkie pytania od elektoratu.
(Przepraszam za powyższy post Lwa Teutońskiego, forum mnie nie przelogowało)
-
Trochę spóźniony, zgłaszam swoją kandydaturę
-
Niestety zgłoszenia były wg dekretu do 21. Natomiast mam nadzieje, że w kolejnych wyborach już uda się zgłosić na czas.
-
Zarządzono głosowanie wszystkich obywateli proszę o oddanie głosu.
-
Informuje, że skończył się głosowanie na Namiestników Cesarskich. W głosowaniu brały 3 osoby.
2 osoby zagłosowały za kandydaturą Natalii Heleny à la Triste von Hagsen de la Sparasan
1 osoba zagłosowała przeciwko wszystkim kandydatom.
Informuje że wybrano Natalię Helenę à la Triste von Hagsen de la Sparasan na Namiestnika Cesarskiego.
Gratuluję oraz życzę owocnej kadencji.
-
Ponownie zaczynamy zgłoszenia na Namiesników Cesarskich. Tym razem kadencja lipiec-pażdziernik.
Zgłoszenia od poniedziałku 21.06.2021 do 24.06.2021 do godziny 21.00
@Teutonia -
Ponownie zaczynamy zgłoszenia na Namiesników Cesarskich. Tym razem kadencja pażdziernik-styczeń.
Zgłoszenia od poniedziałku 19.09.2021 do 23.06.2021 do godziny 21.00
@Teutonia -
Chciałabym zgłosić moją kandydaturę.
Poprzednia kadencja mówi sama za siebie i zamierzam podobnie pokierować następną.
Stawiam na dwa aspekty:
-
Rozbudowę stuktur Cesarstwa, połączoną z rozbudową i ulepszeniem struktur informatycznych. To, co będzie poprawiane, rozbudowywane, przebudowywane lub zakładane, zależy od ustaleń z Radą. Na pewno nie brakuje tutaj pracy.
-
Fabularyzację. Tutaj poza dokończeniem obecnej sesji RPG, myślałam o stworzeniu "wydarzeń losowych", które mogłyby pojawiać się co jakiś czas, np. co miesiąc i które mogłyby budować tło dla graczy, by mogli pisać między sobą jak i we własnym zakresie.
Jeśli natomiast chodzi o nieudane rozmowy na arenie UNP - nie zamierzam więcej wtykać palców w UNP.
Jeśli ten plan wydaje się wam ciekawy, zagłosujcie na mnie! Rekord do pobicia to 1 głos!
-
-
Chciałbym zgłosić moją kandydaturę
dziękuje pozdrawiam -
Rozpoczelo sie glosowanie, aby zaglosowac trzeba wejsc na glowna strone Unii. Trwa ono do niedzieli do godziny 21.00
-
Wyniki Namiestników
Nurdrun von Lichtenstein - głosy o sile 4,2
Cillian Saercuberg - głosy o sile 2,6
Przeciwku obu - nikt nie zagłosowałOgłaszam wiec ze na czas październik- styczeń Teutonia ma 2 Namiestników.
-
Wasza Cesarska Mość!
Jak rozumiem, zgodnie z zapisami ostatniej Konstytucji Rada składa się obecnie tylko z Waszej Cesarskiej Mości. Czy planowane są wybory na namiestników w najbliższym czasie? Jeśli tak, czy mógłbym, pomimo mojej długiej nieobecności, zgłosić wolę kandydowania?
-
Wasza Cesarska Mość!
W obecnej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak również zgłosić chęć kandydowania na urząd Namiestnika. -
Zgodnie z zasadami: https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/74
Czyli de facto zgodnie z prawem nie moglali by zostac wybrani Namiestnicy Cesarscy bo wybory uzupelniajace nie odbywaja sie. Jednak jako, ze w Konstytucji na szczescie nie mamy wpisane, ze jestesmy panstwem prawa, a sytuacja jest niecodzienna to postanawiam zglosic kandydatury na kadencje: od 1 lipca do 30 września, od dnia dzisiejszego do piatku 26.07.2024, nastepnie od piatku do niedzieli nastapia wybory. Kadencja bedzie trwala zgodnie juz z zasadami do 30 wrzesnia.W chwili obecnej mamy 2 kandydatow: Vladimira ik Lihtensteina oraz Juareza.
Jezeli, ktos sie przebudzi jeszcze i bedzie mial zamiar kandydowac to czekam do piatku do godziny 18.00 -
@joanna-izabela napisał w Zgłoszenie na Namiestników Cesarskich:
Zgodnie z zasadami: https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/74
Czyli de facto zgodnie z prawem nie moglali by zostac wybrani Namiestnicy Cesarscy bo wybory uzupelniajace nie odbywaja sie. Jednak jako, ze w Konstytucji na szczescie nie mamy wpisane, ze jestesmy panstwem prawa, [...]Wasza Cesarska Mość! Nie zapominajmy, że prawo jest dla ludzi, a nie ludzie dla prawa.
Pozwolę sobie jeszcze na kilka słów ode mnie odnośnie do mojej kandydatury.
Działania w kierunku rewitalizacji i zachowania dziedzictwa Cesarstwa Teutonii podejmowane są przez Czcigodnego @Juarez są zaiste godne szacunku. Są ponadto inspirujące! Niemniej, jak to już gdzieś tutaj na forum napisałem, sentyment (i mowa tutaj o mnie) jest kiepskim motywatorem, jednak na ile tylko wystarczy mi zapału, weny i czasu chciałbym w mniejszym lub większym stopniu nadal przyczyniać się do trwania idei Teutonii. Skupiłbym się przede wszystkim na mojej działce - języku. Chciałbym go rozbudowywać dalej, sformalizować jego ochronę poprzez powołanie do życia Rady Języka Teutońskiego. Ponadto uznałem, że na zbliżającym się zjeździe Majestat Jej Cesarskiej Mości i godność całego Cesarstwa powinny być reprezentowane nie przez zwykłego obywatela (choć oczywiście obywatelstwo teutońskie już samo w sobie stanowi wyróżnienie), a przez jednego z najwyższych urzędników.
Mam nadzieję, że jeśli wyborcy obdarzą mnie swoim zaufaniem, nie zawiodę moich i ich oczekiwań; że moja aktywność w tym miejscu rzeczywiście przyczyni się do przetrwania idei, którą rozwijali liczni mikronauci, zaczynając od Cesarza Jakoba i kończąc na nas wszystkich tutaj obecnych.
W ostatnich słowach chciałbym zasygnalizować, że ubiegałbym się o nadanie terytorium dla mojego urzędu (Art. 2, punkt 4 Konstytucji). Tytuł, o który zabiegam, brzmiałby namiestnik cesarski Srebrnego Rogu i całej Slavii, na cześć moich początków w dawnej Marchii Teutońskiej.
-
Bardzo liczyłem, że ten sentyment nie da Ci spokoju!
Wasza Cesarska Mość!
Úren Teutonen!Jako kontrkandydat chciałbym zarekomendować baroneta ik Lihtenštán'a. Jego doświadczenie związane nie tylko z lingwistyką, ale i ogólnie z kulturą jest przeogromne, powszechnie znane i cenione. Również poza Teutonią. Wkład Vladimira w dziedzictwo narodowe naszego kraju jest godny podziwu i ręczę, że jeżeli los oszczędzi mu realiozy to Cesarstwo będzie miało naprawdę godnego Namiestnika.
W sprawie mojej kandydatury, większość moich planów związanych z Cesarstwem na najbliższe dni opisałem tutaj. Z pewnością nie omieszkam wspierać inicjatyw pozostałych Teutończyków, a ponadto dołożę wszelkich starań aby własną aktywnością zarazić jak najwięcej osób, którym wciąż na Teutonii zależy. Jeżeli nasze Renovatio Imperii nabierze rozpędu, a strona techniczna zostanie w pełni dopracowana z pewnością zajmę się ponowną regionalizacją Cesarstwa poprzez tworzenie nie tylko barwnych opisów teutońskich krain na stronie głównej, ale także wskrzeszeniem tradycji oddzielnych stron dla regionów i miast wchodzących w skład Teutonii. Jedyne, co zagwarantuje mi spełnienie to widok prężnie rozwijającej się Teutonii. Barwnej, dumnej, twórczej i kipiącej aktywnością. Jak przystało na Cesarstwo.
Na pohybel gellońskim jęzorom kłapiącym o upadku!
-
Od 21.00 bedzie mozna oddac glos na Namiestnikow Cesarskich:
https://www.uniapanstw.pl/probe/15 -
Drodzy Teutończycy,
W wyniku wyborów wybraliście dwóch Namiestników Cesarskich:
Vladimir ik Lihtenštán i Juarez - wszystkie 4 glosy.Wyrażam również zgodę aby Jego Ekscelencja Vladimir używał tytułu Namiestnika Srebrnego Rogu i calej Slavii.
Czekam rownież na propozycje od Jego Ekcelencji Juareza dotyczącego przyznania ziem na okres obecnej kadencji.
Ku chwale Teutonii!
@Juarez @Vladimir-ik-Lihtenštán