Wieści z zagranicy
-
Bardzo mnie wkurwia że wybrali Heweliusza. Mogli w końcu dać szansę Hansowi.
A tak bez kitu, to po wyrzuceniu Kaxia, tak jak Joanna pisała - został tylko niesmak.
-
Nikt ci Cilian nie bronił brania udziału w wyborze obecnego Księcia Sarmacji. Mogłeś pozostać w KS
Dobrze wiecie że kandydatura Kaxsia by nie przeszła, nie po wydarzeniach z października.
Zamiast narzekać jak to Sarmaci źle wybrali- czas pomyśleć nad normalizacją wzajemnych relacji. I skończeniem mówienia, kto co komu zrobił.Mnie uczono że Szanuję cudzy wybór, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam.
-
@gotfryd-slavik-de-ruth To, że wybór padł w innej mikronacji nie znaczy, że nie można tego po prostu komentować.
Wszyscy wiemy, czemu wybrano Heweliusza, bo do tego nie potrzeba szklanej kuli. Czas zweryfikuje, czy to będzie dobry wybór dla Sarmacji. Według mnie nie i nie chodzi mi o kaxia. Być może będzie u nich stabilniej, ale bez rewelacji. A to mikornacjom zwykle nie służy. Ale przekonamy się. Możemy po zakończeniu jego panowania wrócić do tych postów i ocenić.
-
@ludwik-tomović Jest trzeci kandydat w elekcji w RON
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz -
@ludwik-tomović o akurat wartościowa kandydatura, młody, z zapałem i olejem w glowie.
-
"Programy" kandydatów w elekcji w RON
Michał Jerzy Potocki
Samuel Radziwiłł
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz -
@ludwik-tomović o nadal Michał Lubomirski-Lisiewicz ma ładny ciekawy plan, oczywiscie staremu wydze Samuelowi Radziwiłowi nie można nic zarzucić. Tylko elekcja na 2 osoby bywa czasami znacznie bardziej miarodajna niż niestety dzielenie się na 3. Powiedzmy, ze pamiętamy to z pewnej elekcji w Sarmacji ;D
-
Bardzo cenię księcia Samuela Radziwiłła, który zna już ciężar korony, ale za Michałem Jerzym Potockim stoi liczna familia i tak mi się zdaje, że to główny pretendent do tronu podczas tej elekcji.
-
-
@ludwik-tomović Miła ciekawostka. Szczególnie, ze w przypadku Potockiego powszechnie wiadomo, że nie szanuje naszego tworu i wypowiada się o nim pogardliwie (wszak wiadomo, ze osiągnął on już potrzebne przymioty w dyplomacji). Mogłoby to faktycznie wnieść w takim wypadku ocieplenie relacji i być może nawet międzynarodową inicjatywę.
-
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz ostatnio edytowany przez Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Oto drugi już artykuł dotyczący bieżącej wolnej elekcji:
Wolna elekcja — głosowanie już niebawemSerdecznie zapraszam do zapoznania się!
-
W RON zamknięto spamwątek
Licznik zatrzymał się na 1115 postach. -
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz ostatnio edytowany przez Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Interrex JOX Sebastian von Tauer otworzył głosowanie na wolnej elekcji.
-
-
Wynik którego nikt się nie spodziewał, poza całym Mikroświatem.
-
Cóż. Będzie śmiesznie
-
@ludwik-tomović Mam kolejny powód, by zostać wiecznym królem Dreamlandu. Aż zaczną opowiadać dowcip o tej treści:
Reporterka Bramy Sarmackiej pyta podczas wywiadu marszałka dreamlandzkiego dworu:
-Dlaczego w Dreamlandzie nigdy nie zmienia się monarcha?
-Jak to? - oburza się marszałek - JKM Aleksander się nie zmienia?! -
Pojawił się nowy numer Zielonego Sztandaru Wolności, a w nim m.in. o ostatnim rajdzie: https://kustosz.stempel.org.pl/1018/99253778078760965.pdf
-
W Hirschbergii i Weerlandzie podejmujemy stopniowo kolejną próbę reanimacji. Być może nastał ten słynny moment dziejowy, więc szanse są.
-
@ametyst-faradobus Wspaniała wiadomość!