Navigation

Unia Niepodległych Państw

• Login
    • Search
    • Centralny System Unii
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups

Akademia Rycerska

Loża Rycerzy Teutońskich
    2
    5
    92
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Teutoński Lew
      Teutoński Lew last edited by Teutoński Lew

Każdy rekrut proszony jest o zgłaszanie się do Akademii Wojskowej w tym wątku.

Po zakończeniu szkolenia proszony jest o złożenie przysięgi w tym wątku o następującej treści:

Ja, Rycerz Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli,
      przysięgam służyć wiernie Cesarstwu Teutonii,
      bronić jego niepodległości i godności,
      krzewić Teutonizm i wyplewiać Teutonofobię,
      strzec honoru Teutońskiego Rycerza,
      swej v-ojczyzny nigdy nie zawieść.
      Tak mi dopomóż Wasz Cesarski Majestacie.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Teutoński Lew
        Teutoński Lew last edited by

UWAGA: Do końca dnia 13.06.2021 rekrut zwolniony jest ze szkolenia w Akademii i może objąć w zarząd wybrany region. - Do ustalenia z Reichritterem Srebrnego Rogu.

W ww tygodniu w ramach zgłoszenia prosimy o bezpośrednie złożenie przysięgi w tym wątku.

• Akrypa Ali Shariati
          Akrypa Ali Shariati last edited by Akrypa Ali Shariati

Wyrażam chęć zaangażowania się w działalność Loży Rycerskiej. W czasach zamierzchłych byłam już nawet jej członkinią.

Według ustawy ważnym aspektem w hierarchii jest szlachectwo. Nie wiem niestety jak w tym aspekcie aktualnie prawnie stoję. Nie byłam nawet świadoma obywatelstwa Cesarstwa a skoro je posiadam to i może jakiś tytuł szlachecki, tak czy tak władze z pewnością lepiej znają tą sytuacje niż ja. Jeśli jestem skromną mieszczanką to i nie będzie mi przeszkadzać zacząć od mieszczańskich stopni.

Chętnie podejmę się szkolenia. ^^

• Teutoński Lew
            Teutoński Lew last edited by

Pani Akrypo Ali Shariati,

Mamy przyjemność poinformować, że Pani podanie o przyjęcie w szeregi Loży Rycerskiej spotkało się z pozytywną decyzją ze strony Reichritter Srebrnego Rogu, Natalii Alatriste von Lichtenstein.

Po prześledzeniu Pani akt potwierdziliśmy autentyczność złożonych oświadczeń oraz uznaliśmy, że posiadana przez Panią wiedza z zakresu wojskowości Cesarstwa Teutonii, obowiazujących przepisów prawa oraz Symboli Narodowych jest wystarczająca, by pominąć szkolenie w Akademii i nadać Pani odpowiedni stopień wojskowy na poziomie Knecht.

Zostaje Pani przydzielona do Głównej Siedziby Loży Rycerskiej, mieszczącej się w Srebrnym Rogu, a Pani bezpośrednim przełożonym zostaje Reichritter Srebrnego Rogu Natalia von Lichtenstein, do której należy zgłosić się niezwłocznie za pośrednictwem wiadomości prywatnej na „Discord”. W razie problemów technicznych prosimy o wiadomość w tym wątku na forum.

Przed przystąpieniem do służby należy złożyć uroczystą przysięgę zgodnie z powyższą rotą.

8e6d5997-81da-4653-a8bf-1cc80b6c0aa4-grafik.png

Akrypa Ali Shariati 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Akrypa Ali Shariati
              Akrypa Ali Shariati @Teutoński Lew last edited by

Dziękuje za pozytywną odpowiedź.

A teraz przysięga:
              Ja, Rycerz Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli,
              przysięgam służyć wiernie Cesarstwu Teutonii,
              bronić jego niepodległości i godności,
              krzewić Teutonizm i wyplewiać Teutonofobię,
              strzec honoru Teutońskiego Rycerza,
              swej v-ojczyzny nigdy nie zawieść.