Akademia Rycerska
-
Każdy rekrut proszony jest o zgłaszanie się do Akademii Wojskowej w tym wątku.
Po zakończeniu szkolenia proszony jest o złożenie przysięgi w tym wątku o następującej treści:
Ja, Rycerz Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli,
przysięgam służyć wiernie Cesarstwu Teutonii,
bronić jego niepodległości i godności,
krzewić Teutonizm i wyplewiać Teutonofobię,
strzec honoru Teutońskiego Rycerza,
swej v-ojczyzny nigdy nie zawieść.
Tak mi dopomóż Wasz Cesarski Majestacie. -
UWAGA: Do końca dnia 13.06.2021 rekrut zwolniony jest ze szkolenia w Akademii i może objąć w zarząd wybrany region. - Do ustalenia z Reichritterem Srebrnego Rogu.
W ww tygodniu w ramach zgłoszenia prosimy o bezpośrednie złożenie przysięgi w tym wątku.
-
Wyrażam chęć zaangażowania się w działalność Loży Rycerskiej. W czasach zamierzchłych byłam już nawet jej członkinią.
Według ustawy ważnym aspektem w hierarchii jest szlachectwo. Nie wiem niestety jak w tym aspekcie aktualnie prawnie stoję. Nie byłam nawet świadoma obywatelstwa Cesarstwa a skoro je posiadam to i może jakiś tytuł szlachecki, tak czy tak władze z pewnością lepiej znają tą sytuacje niż ja. Jeśli jestem skromną mieszczanką to i nie będzie mi przeszkadzać zacząć od mieszczańskich stopni.
Chętnie podejmę się szkolenia. ^^
-
Pani Akrypo Ali Shariati,
Mamy przyjemność poinformować, że Pani podanie o przyjęcie w szeregi Loży Rycerskiej spotkało się z pozytywną decyzją ze strony Reichritter Srebrnego Rogu, Natalii Alatriste von Lichtenstein.
Po prześledzeniu Pani akt potwierdziliśmy autentyczność złożonych oświadczeń oraz uznaliśmy, że posiadana przez Panią wiedza z zakresu wojskowości Cesarstwa Teutonii, obowiazujących przepisów prawa oraz Symboli Narodowych jest wystarczająca, by pominąć szkolenie w Akademii i nadać Pani odpowiedni stopień wojskowy na poziomie Knecht.
Zostaje Pani przydzielona do Głównej Siedziby Loży Rycerskiej, mieszczącej się w Srebrnym Rogu, a Pani bezpośrednim przełożonym zostaje Reichritter Srebrnego Rogu Natalia von Lichtenstein, do której należy zgłosić się niezwłocznie za pośrednictwem wiadomości prywatnej na „Discord”. W razie problemów technicznych prosimy o wiadomość w tym wątku na forum.
Przed przystąpieniem do służby należy złożyć uroczystą przysięgę zgodnie z powyższą rotą.
-
Dziękuje za pozytywną odpowiedź.
A teraz przysięga:
Ja, Rycerz Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli,
przysięgam służyć wiernie Cesarstwu Teutonii,
bronić jego niepodległości i godności,
krzewić Teutonizm i wyplewiać Teutonofobię,
strzec honoru Teutońskiego Rycerza,
swej v-ojczyzny nigdy nie zawieść.
Tak mi dopomóż Wasz Cesarski Majestacie