Wieści z zagranicy
-
A królowie Anglii przez ile wieków dopisywali sobie Francję...
-
Powstało Zjednoczone Cesarstwo Lardenii
widzę że korzystają z podobnego, jeśli nie tego samego silnika forum co Unia.
-
Nie. To jest flarum czyli silnik co używa go między innymi Trizondal.
-
@Andrzej-Fryderyk ah, okiem laika wydawało mi się podobne, ale dziękuję za rozjaśnienie
-
Ogłosiłem dzisiaj uznanie państwowości Sclavinii, Baridasu i Teutonii przez RB:
-
@Ludwik-Tomović weszłam, zobaczyłam i moje pierwsze wrażenie- ciemno to widzę
-
@Sorcha-Raven a ja tam lubię ciemne motywy, trochę się do nich przyzwyczaiłem
-
@Ludwik-Tomović napisał w Wieści z zagranicy:
Powstało Zjednoczone Cesarstwo Lardenii
widzę że korzystają z podobnego, jeśli nie tego samego silnika forum co Unia.
Sukcesu nie wróżę. Powodzenia życzę.
-
-
Przyszła, naspami i za parę dni jej nie będzie. Ani mnie to nie rajcuje ani nie oburza. Jedyny problem z nią jest taki, że śmieci na forum i trzeba te jej pety zbierać.
-
@Ametyst-Faradobus
Widziałam właśnie doniesienie dotyczące popełnienia przestępstwa. Aleksandra ma tą właściwość, że wszędzie gdzie się pojawia budzi emocje. -
Wojna domowa w Suderlandzie? Ciekawe. Być może Waffen-OK powinno wesprzeć tamtejsze legalne Siły Zbrojne Suderlandu. Potencjalne pole do rozszerzenia światłych ideałów Ostatecznej Krucjaty.
-
Akurat to było by bardzo interesujące. Kiedy ostatnio żołnierze Waffen-OK praktycznie walczyli za obcymi granicami?
-
Ach, niestety, lata temu. I wiele setek tysięcy ich zaginęło, pewnie po dziś dzień walcząc o jakieś zapomniane zakątki Mikroświata. Ostateczna Krucjata jest bardziej żywotna od struktur administracyjnych i nie byliśmy w stanie nadążyć za ciągłymi zewnętrznymi kampaniami.
Kiedyś, gdy będziemy mieli większy zapał, więcej amunicji, więcej wiary w PRZYWÓDCĘ - należy naszych współbraci odratować.
-
Brodria: Konferencja MSZ czyli Aleksandry Dostojewskiej - można znaleźć wzmiankę o nas.
No i z informacji jutro w Leocji zaczyna się rajd ale jest temu dedykowany wątek w Unii. -
Najpierw do Was przyjedzie, a tydzień później zacznie Wam kraść materiał ludzki.
-
Widzę że AIDS w formie
-
MAW: wybory do Rady Państwa
Bialenia: Spotykanie Prezydenta z Iwanem Pietrowem - warto przeczytać w kontekście ostatniego konfliktu Brodria (a raczej Aleksandra Dostojewska) - Bialenia. Zobaczę jak rozwinie się sytuacja przez parę dni i zbiorę materiały i przedstawię przebieg mam nadzieje jak najbardziej neutralny (cieszę się, że Ametyst zagląda na forum to zrobi ewentualnie korektę lub doprecyzuje).
Wydaje się też ze powrót AIDS zmusił do zmiany prawa
a tutaj jeszcze sytuacja w Rotrii -
Za kilka dni powinienem opublikować szerszy komentarz, ale poczekam na rozwój wypadków. Ja nie życzę ZRB źle. Niemniej kiedy mam do wyboru dwa konkurencyjne ośrodki, z których jeden uprawia warcholstwo, a drugi jest względem nas przyjazny i przestrzega pewnych zasad to wybór pomiędzy nimi nie jest trudny.
-
Będziemy czekać na pewno.
Zapomniałam dodać Sarmacja: propagandowy tekst o wydarzeniach - warto wiedzieć co poszło w świat na nasz temat, żeby chociaż korygować pewne informacje.