Wieści z zagranicy
-
@joahim-von-ribertrop to jest o tyle zabawne… Że uchyla się ustawę o „utworzeniu”. Przyznam że jest to dość zabawna próba afirmacji działań agresywnych, a uczestniczą w tym tuzy prawnicze. Cóż. Nie bez powodu w Konstytucji Sarmacji brak jest wzmianki o tym, że jest to „państwo prawa”
-
@joahim-von-ribertrop napisał w Wieści z zagranicy:
(Gdzie zgłaszać problemy z forum?)
Dział IT na forum
-
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1030&t=31263&start=10
Nie wiem czy to coś u nas zmienia, ale Sarmacja uchyliła ustawę o utworzeniu Królestwa Sclavinii.
Gratuluję, właśnie przestaliśmy istnieć! XD
-
@joahim-von-ribertrop Żeby tak to działało…
-
@joahim-von-ribertrop w nieistniejącym realu jest pewien pan, który ustawą chciał znieść ubóstwo...
-
Oficjalne zwroty grzecznościowe w Leocji - przyda się przy wysyłaniu not
MAW: rozpoczęcie obrad Rady Państwa
Brodria:
Brodria: ban dla Iwana Piertowicza i dyskusja o odbanowaniu
Oświadczenie Aleksandry na temat aktu nienawiści
a tutaj jej odezwa i wycofanie się z polityki
Konstytucja Brodrii
Szczerze powiedziawszy w Brodrii się dzieje tyle w tym momencie, że aż trudno mi nadążyć.
Ale chociaż Aleksandra przeprosiła Bialenie
RON: Jarmark Świąteczny -
@joanna-izabela a tak kibicowałam Aleksandrze...
-
Jak sprawdzić czyje są ziemie Sclavinii, odc. 123
Czyli po to jeszcze jest to postępowanie w TK.
-
@joahim-von-ribertrop
¯_(ツ)_/¯ -
@joahim-von-ribertrop Tak jakby orzeczenie TK komukolwiek pomogło, jest to pewien strzał stopę ale nie dla Sclavinii, a dla KS.
-
Generalnie TK w Sarmacji stoi przed dylematem co wybrać:
- krótkoterminowy interes Księstwa przejawiający się wydaniem wyroku zgodnie z oczekiwaniami egzekutywy,
czy
- długoterminowy interes Księstwa przejawiający się próbą wzmocnienia pozycji ustrojowej Trybunału.
Wybór wbrew pozorom nie jest łatwy (jakbym sam orzekał to pewnie wybrałbym opcję 2, głównie dlatego że nie lubię jak ktoś mi zamawia wyrok), a nadto mam pewne wątpliwości co do tego, czy skład orzekający ma świadomość tego wyboru.
Natomiast czy z punktu widzenia Sclavinii/Unii ten wyrok cokolwiek zmienia? Szczerze wątpię, zwłaszcza że nie oszukujmy się - opowieści prominentnych figur w Sarmacji o tym, że trzeba się dogadać to taka sama hipokryzja jak wcześniejsze opowieści o tym, że federalizacja jest dobra.
-
-
czyli nic nowego. Pociąg jedzie dalej
-
Sarmacja Koronacja linki wiadomo
System działek w Leocji
Zwiazek winkulijski z rodzina królewska?
Brodria: referendum w sprawie ustroju
Mała autoreklama, moja wizyta w Bialenii -
@joanna-izabela Więc jednak WCM zamierza skorzystać z mikołajkowego prezentu. Wspaniale ;D
-
@natalia-helena-von-lichtenstein Mówiłam, ze dobrze skorzystam z prezentu ;d
-
-
-
[Bialenia: Zgromadzenie Narodowe ratyfikowało traktat z Teutonią.](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=2251&pid=20992#pid20992
-
@joahim-von-ribertrop Dziękuje za informajce