Hergolienowski Jarmark Bożonarodzeniowy 2020
-
Obywatelki i Obywatele Teutonii oraz pozostałych krajów UPN.
Zbliża się nieubłaganie oczekiwany przez nas okres świąt Bożego Narodzenia. Rokrocznie organizowany jest w Złotym Grodzie Jarmark. W tym roku również nie może go zabraknąć, zgodnie z tradycją zapoczątkowaną przez Ojca założyciela Narodu Teutońskiego - Hergoliena Wielkiego. Ten - według jednej ze znanych w Złotym Grodzie opowieści - miał wigilijnym wieczorem rozdać zabłąkanym wędrowcom jedzenie i narzędzia.
Rozłożyć swój kramarz może każdy (jeśli ktoś zgłosi taką chęć do mnie). Już teraz zaprezentujemy to, co między innymi znajdzie się na naszych stanowiskach- Piwo Złotogrodzkie o mocno zachwyci podniebienie niejednego uczestnika Jarmarku. Zna to niemalże każdy, kto chociaż momentami przebywał w Teutonii.
- Sznycel z Dzika po silberńsku - znakomita mieszanka dziczyzni, owoców leśnych oraz miodu bzu czarnego. Zwyciężyła konkurs kulinarny, zorganizowany na rocznicę Teutonii. Chętnie zajadana, chociażby przez Thergena - Hrabiego Slavii.
- przedmioty, które przydadzą się Wam podczas Świąt, takie jak opłatki, siano, bombki ręcznie dekorowane czy ozdoby
- pamiątki
Wydarzenie oprawi muzycznie lokalna orkiestra, oraz wizualnie oświetlenie, które obecnie jest testowane. Śnieg też jest mile widziany.
A wszystko zacznie się w sobotę 19 grudnia o godzinie 20, biciem dzwonu z wieży w centrum miasta, gdzie odbędzie się Jarmark.
Serdecznie zapraszam wszystkich do udziału w tym wydarzeniu.
-
Na pewno przybędziemy i będziemy uczestniczyć w Jarmarku. Na ten czas znowu powrócimy do zamku w Zlotym Grodzie aby móc korzystać z przewidzianych atrakcji każdego dnia. Informujemy również, że każdy uczestnik będzie miał zapewniony darmowy nocleg.
-
Postaram się odwiedzić
-
Nie mogę przegapić! Mam nadzieję, że będzie też @Andrzej-Fryderyk ;*
-
@natalia-helena-von-lichtenstein
Jak Ty będziesz to ja oczywiście że będę! -
Jarmark! Coś dla mnie będę z chęcią
-
Po zakończeniu HJB 2020, spodziewajcie się mojej relacji z tego wydarzenia
Oświetlenie w ciągu dalszym jest testowane -
Będziemy zapalać choinkę? Prooosze niech będzie z pokazem fajerwerków.
-
@joanna-izabela Choinka musi być WCM, ino jakieś bombki, światełka przydałoby się skombinować
Fajerwerki w sumie na rozpoczęcie jarmarku mogłyby mieć swoje miejsce -
@grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski Fajerwerki może skołować chyba @Andronik
-
@Natalia-Helena-von-Lichtenstein w sumie bombki też może załatwić coś czuje
-
@joanna-izabela Coś tam jeszcze u mnie na stanie jest, ale niewiele
-
@Grzegorz-Tomasz-Jakub-Czartoryski
no to przekazuje parę bombek na drzewko -
@joanna-izabela Dzięki wielkie WCM
Gdybym jeszcze umiał, to na HJB z biura zagrałbym jakąś świąteczną melodyjkę na nowej gitarze -
@joanna-izabela Dorzucam od siebie jedną, sam pomalowałem.
-
To ja się też dorzucam