Wieści z zagranicy
-
@ametyst-faradobus Bo jesteś ojkofobicznym zdrajcą i wrogiem Świętego Narodu Polskiego.
-
@aleksander no tak
-
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12530/0
Turniej szachowy nr. 1. Nieco inny niż zwykle, ale dalej turniej szachowy.
-
Bez żadnej informacji, szanowna prefektura pod zarządem VATa i Prokutasa postanowiła wydalić mnie z serwera Sarmacji. Nie jestem banitą w Księstwie, jak i nie zostałem więźniem. W poszukiwaniu powodów na moje wydalenie z Serwera nic nie znalazłem, ani na skrzynce poczty baridajskiej ani na skrzynce discorda. Jak widać Jad działa dalej. -
-
@ludwik-tomović Kto zostanie przedstawicielem Sclavinii we Wspólnym Zgromadzeniu UNP?
-
@maciej-ii na początku będę to ja
-
Zainteresowanych rzetelnymi i sprawdzonymi informacjami z Bialenii zapraszam do lektury nowego wydania "Zielonego Sztandaru Wolności".
-
-
Szanowny Panie Gubernatorze @ludwik-tomović to jednak przenoszą się czy nie?
-
@heinz-werner-grüner a nie wiem, muszę sprawdzić
-
RON: swiecka koronacja? - rozmowy na temat swieckiej koronacji w RONie, trzeba przyznac ze byłby to dośc odwazny krok bo jednak RON jest mocno związany z Rotrią. Jednocześnie na pewno mogłoby przyciagnąć wiecej chętnych na sam tron.
-
@joanna-izabela ciekawa dyskusja, będę się z zainteresowaniem przyglądał
-
Ja zajrzę po RMAW, nie nadążąm z czytaniem dłuższych tekstów.
-
@heinz-werner-grüner to zrozumiałe
Dziękuję za ogrom pracy wkładany w Rajd! -
@ludwik-tomović no co Ty, te parę minut.
-
@heinz-werner-grüner parę minut na każde 10 min w realu chyba
-
@ludwik-tomović Tak poważnie to zebrało by się srogo godzin.
-
@heinz-werner-grüner Wiem... Dlatego doceniam
-
Co prawda informacja ze Sclavinii, ale dotyczy także zagranicy i zagranicą zostaliśmy docenieni dlatego piszę o tym w tym wątku
Obywatele Sarmacji mieszkający w Sclavinii zagłosowali w wyborach do Sejmu Sarmacji
Piękny gest ze strony władz Kotwicza, którzy mimo wielu przykrości jakie spotkały miasto ze strony niektórych Sarmatów umożliwiły im oddanie głosu poza granicami Sarmacji.
Członkowie Komisji Wyborczej byli nawet na tyle uprzejmi że pożyczyli swój długopis wyborcy, któremu jego własny pisak odmówił posłuszeństwa.
Jak mówi burmistrzyni Nowego Kotwicza (która na czas wyborów pozwoliła Sarmatom na używanie ich określenia na miasto) Wilhelmina Smaruj - Rogala: Wybory w mieście przebiegły bez większych incydentów. Naturalne jest to że umożliwiamy Sarmatom mieszkającym na terenach Sclavinii oddanie głosu w sarmackich wyborach. Nie można ich karać za błędy jednostek. Rozumiemy, że nie każdemu było po drodze jechać do Sarmacji czy to drogą lądową czy to przeprawiając się przez Zatokę Kotwicką. Dotyczy to szczególnie osób starszych czy schorowanych.
Odnotować należy, że w godzinach porannych na ścianie budynku, w którym odbywały się wybory pojawił się napis "Sarmaci myślą że in vitro to pizzeria" Napis został szybko usunięty, a sprawca tego chuligańskiego wybryku został ujęty. Okazał się nim 13-letni Truchlak P. - syn sclavińsko-sarmackiego małżeństwa. Z komisariatu odebrała go zrozpaczona matka (Sclavinka) tłumacząca że synek ciężko przechodzi to, że jego rodzice się rozwodzą i że ojciec nie kontaktuje się z synem, bowiem przed miesiącem wsiadł na pokład promu z Nowego Kotwicza do Grodziska, przed wyjazdem niepochlebnie wyrażając się o mieszkańcach Sclavinii.
Kotwiccy stróże prawa ze zrozumieniem podeszli do sprawy, gdyż jasne jest że ojciec Truchlaczka uległ kłamliwej sarmackiej propagandzie. Poprzestali zatem jedynie na pouczeniu dziecka i matki, dając jednocześnie matce kontakt do psychologa, który pomoże synkowi poradzić sobie z traumą zgotowaną mu przez nieodpowiedzialnego ojca.