Srebrny Róg – Sala Kongresowa
-
Zanim podszedł do niego Gruner dopadła go Cesarzowa ( @Joanna-Izabela). Wobec zwróconych oczu zgromadzonych, nie chcą by wszyscy zauważyli jak bardzo zrobiona jest jego siostrzenica, Hergemon dał się zaciągnąć na scenę, przełykając szybko śledzie niczym pelikan. Jego była żona nie potrafiła ukryć zmieszania na jego widok, w końcu od czasu gdy utracił tytuły i majątek unikała go jak ognia, bojąc się tego, że może być z nim jakkolwiek kojarzona. Nie chcąc narażać byłej żony na dalszy dyskomfort podszedł do @Andrzej-Fryderyk i wziął do rąk statuetkę. Nachylił się do mikrofonu – Bardzo ładne to… - zamyślił się chwilę – …coś. Bardzo dziękuję! – po czym skłonił się i udał w kierunku schodów.
-
Dostrzegając naglący brak zamówionych dań, Maciuś zakrzyknął na całą salę: "Gdzie są kurwa moja ratatuj!"
-
-- 14 lutego obchodziliśmy święto zakochanych, które niezmiennie wiąże się z miłosnymi wyznaniami zawartymi na kartkach walentynek. Kto otrzymał ich w tym roku najwięcej? Tego właśnie się dowiemy w kategorii: Anonimowa walentynka. Nominowanych w tej kategorii było… 10 osób. – Natalia otworzyła kopertę i omiotła ją wzrokiem i uśmiechnęła się nieco zaskoczona. –– Drugie miejsce otrzymały aż trzy osoby. Między innymi przypadło mnie! Zdobyłam 3 głosy, dziękuję! Obok mnie natomiast kobieta… o zwierzęcej naturze – Ola Marcjan-Chojnacka! Oraz propozycja alternatywna dla tych, którzy gustują w nekrofilskich klimatach – Prokrustes! – powiedziała, zastanawiając się, kto głosował. - Natomiast pierwsze miejsce… z ilością aż 9 głosów… Nie mogło być inaczej… Zdobyła Joanna Izabela! Gratulujemy i zapraszamy pod odbiór statuetki!
Po odbiorze statuetki na scenę wkroczył sarmacki muzyk: https://www.youtube.com/results?search_query=walentynka
-
@andrzej-fryderyk napisał w Srebrny Róg – Sala Kongresowa:
Kto jest jednak najbardziej pożądany? Statuetkę z kategorii „Wart zdrady” otrzymuje, wybrana przez 7 osób, Joanna Izabela!
@Wojciech-Hergemon Bierej! Doszło głuche zawycie gawiedzi...
-
Alfred rozejrzał się jeszcze raz po sali. Zapach wódki unosił się w powietrzu. Nie, żeby mu jakoś przeszkadzał, ale jakoś nie widział siebie w tak dostojnym towarzystwie. Po cichu odebrał marynarkę i wyszedł, niezauważony przez nikogo poza garderobianym, zresztą, nawet nie próbował wchodzić w interakcje z nikim innym, nawet zaczepiającym go, nietrzeźwym Królem-Seniorem, który widocznie musiał go pomylić z pewnym diukiem.
-
Zaraz po tym jak Wojciech zszedł ze sceny znowu usłyszała swoje imie. Szybko wbiegła i powiedziała
-Dziepuje za kolejna statupetke no ale mam waszniejsze szeczy - spojrzała na Kaxia który szedł w stronę schodów - to tyle...
Dogoniła go znowu wzięła za nadgarstek -Nigdzie nie pfidziesz, tylko do loooszyyy- zaczęła go ciągnąć przez 56 stopnii ale jednak w stanie z jakim była i pasażerem dodatkowym nie szło to jej wcale, nie mówiąc już o jakiejkolwiek eleganckości... -
@alfred-fabian-von-tehen-dżek "Koziołku nie odchodź, koziołku... nieeeee!"
-
Czy to już koniec ceremonii???
-
Emocje sięgają zenitu. Zostały dwie najważniejsze kategorie. Już teraz, już za moment poznamy Parę roku 2021!
Było naprawdę wiele nominacji. Praktycznie każdy z nominowanych zasłużył na ten tytuł. Jednak zwycięzców może być tylko… Para! Och nawet nie wiecie jak bardzo mi w tym momencie drzą ręce. Zanim jednak poznamy zwycięzców, pora na osoby, które zajęły dalsze miejsca. Po dwa głosy i trzecie miejsce zdobyły aż cztery pary! Są to: Joanna Izabela i Ametyst Faradobus, Natalia Helena von Lichtenstein i Michał Jerzy Potocki, Helwetyk Romański i Franklin Garamond oraz Andrzej Fryderyk i Prokrutes! Dzień dobry, dzień dobry, to ja! Ale nie zabieram już splendoru parze na miejscu drugim, czyli Stanisławowi Dmowskiemu i Hansowi von Eichenblattowi, którzy zajęli je, zdobywając aż 3 głosy.
Pora jednak na ten moment wieczoru. Na prawdziwych zwycięzców czeka w końcu wieczna chwała, podziw naszych widzów i przepiękna statuetka. Zwycięzcami są niekwestionowanymi, bo zdobyli aż 9 głosów naszej publiczności! Nie przedłużając jednak… Parą roku 2021 zostają… Joanna Izabela i Prokrustes!
Ja się usuwam i oddaję głos nagrodzonym!
@Joanna-Izabela @Prokrustes-Prokrustesović -
@heinz-werner-grüner "Chyba Joanna Izabela nie odebrała jeszcze wszystkich przynależnych jej nagród?"
-
--* Na koniec kategoria, na którą wszyscy czekali. Najbardziej prestiżowa. Najbardziej pożądana. Mówiąca wszystko – Największe ciacho mikroświata! Nominowanych w tej kategorii było najwięcej, bo aż 17 osób.* – Natalia otworzyła kopertę przeczytała jej zawartość. –– Znów nie mamy trzeciego miejsca. Drugie miejsce natomiast rozłożyło się pomiędzy aż cztery osoby. Pana Piotra Pawłowa… JKM Aleksandra… Ramaela i mnie! Jednak to nie drugie miejsce ma znaczenia. Lecz pierwsze. Czy domyślacie się, kto wygrał? - zapytała i poczekała chwilę, jakby ktoś z publiczności miał odpowiedzieć na to pytanie – Pierwsze miejsce… i tytuł Największego Ciacha Mikroświata roku 2020 zdobywa… Ktoś, kto zdominował nie tylko Cesarstwo Teutonii… nie tylko cały mikroświat… nie tylko inne kategorie… nasza wspaniała JOANNA IZABELA! Zapraszamy i gratulujemy!
Po odbiorze statuetki nastąpił ostatni, wieńczący ceremonię występ:
-
Zaciągając w końcu Wojciecha na górę i słysząc cały czas swoje imię Joanna Izabela miała dość
-Ja pffierdole nie schoocceee - wzięła chrupki dla elpingow - VAT pszyyynieś statuetkę... - i wycelowała w nią w VATa mając nadzieje że odruch Pawłowa zadziała. -
@joanna-izabela - Ale się najebałaś. Nie uważasz, że może to zniesmaczyć czcigodne, zgromadzone tutaj grono? - usmięchnął się Hergemon.
-
@joanna-izabela Delegacja Dreamlandzka pragnie przedstawić JCM Joannie Izabeli dodatkową nagrodę, która to została przyznana dzięki analogicznemu plebiscytowi w Królestwie Dreamlandu!
Proszę o oklaski!
-
@wojciech-hergemon
Joanna Izabela spojrzała szklistymi oczami na Wojciecha nie wiedząc o co mu chodzi
-Tylko tropche, Ale jestem tylko czlofiekiem -
@joanna-izabela Hergemon roześmiał się i nalał sobie kieliszek czystej, po czym wskazał na swojego syna siedzącego na niewygodnym rozkładanym taborecie i zabawiającego wraz z jakąś zagraniczną delegacją jakieś tanie kurewki - Ci dreamlandzycy, to teraz zawsze przynoszą na imprezę własne krzesła?
-
Gruner widząc, że ceremonia dobiegła końca i nagrody zostały właśnie rozdane pomyślał:
-W piz...u. Czar prysł. Na c..j, żeś naginał tyle kilometrów z Zagrzebia? Ku...a łudziłeś się na statuetkę??? Ty to jesteś ale jeleń, choć w tym wypadku to chyba i koziołek.
A taki miałem piękny sen...
-
@wojciech-hergemon
-Nie sa pszyfyszajeni do lebszych - seplenila Cesarzowa - chypa powinnam pic sopczek prafda? - spytala z powaga Kaxia, chociaż z boku musiało brzmieć to dość śmiesznie -
@joanna-izabela - Myślę, że teraz to już nic ci nie pomoże. - odpowiedział Hergemon przegryzając wódkę śledziem.
-
@wojciech-hergemon
-W opóle ma pyć bankiet za chpile....musze japoś się normalnie zapchowywać, mam tańczyć z JCKW! - wyrzuciła panicznie Joanna Izabela - pomusz...-wyszeptała blagalnie