Srebrny Róg – Sala Kongresowa
-
Zaraz po tym jak Wojciech zszedł ze sceny znowu usłyszała swoje imie. Szybko wbiegła i powiedziała
-Dziepuje za kolejna statupetke no ale mam waszniejsze szeczy - spojrzała na Kaxia który szedł w stronę schodów - to tyle...
Dogoniła go znowu wzięła za nadgarstek -Nigdzie nie pfidziesz, tylko do loooszyyy- zaczęła go ciągnąć przez 56 stopnii ale jednak w stanie z jakim była i pasażerem dodatkowym nie szło to jej wcale, nie mówiąc już o jakiejkolwiek eleganckości... -
@alfred-fabian-von-tehen-dżek "Koziołku nie odchodź, koziołku... nieeeee!"
-
Czy to już koniec ceremonii???
-
Emocje sięgają zenitu. Zostały dwie najważniejsze kategorie. Już teraz, już za moment poznamy Parę roku 2021!
Było naprawdę wiele nominacji. Praktycznie każdy z nominowanych zasłużył na ten tytuł. Jednak zwycięzców może być tylko… Para! Och nawet nie wiecie jak bardzo mi w tym momencie drzą ręce. Zanim jednak poznamy zwycięzców, pora na osoby, które zajęły dalsze miejsca. Po dwa głosy i trzecie miejsce zdobyły aż cztery pary! Są to: Joanna Izabela i Ametyst Faradobus, Natalia Helena von Lichtenstein i Michał Jerzy Potocki, Helwetyk Romański i Franklin Garamond oraz Andrzej Fryderyk i Prokrutes! Dzień dobry, dzień dobry, to ja! Ale nie zabieram już splendoru parze na miejscu drugim, czyli Stanisławowi Dmowskiemu i Hansowi von Eichenblattowi, którzy zajęli je, zdobywając aż 3 głosy.
Pora jednak na ten moment wieczoru. Na prawdziwych zwycięzców czeka w końcu wieczna chwała, podziw naszych widzów i przepiękna statuetka. Zwycięzcami są niekwestionowanymi, bo zdobyli aż 9 głosów naszej publiczności! Nie przedłużając jednak… Parą roku 2021 zostają… Joanna Izabela i Prokrustes!
Ja się usuwam i oddaję głos nagrodzonym!
@Joanna-Izabela @Prokrustes-Prokrustesović -
@heinz-werner-grüner "Chyba Joanna Izabela nie odebrała jeszcze wszystkich przynależnych jej nagród?"
-
--* Na koniec kategoria, na którą wszyscy czekali. Najbardziej prestiżowa. Najbardziej pożądana. Mówiąca wszystko – Największe ciacho mikroświata! Nominowanych w tej kategorii było najwięcej, bo aż 17 osób.* – Natalia otworzyła kopertę przeczytała jej zawartość. –– Znów nie mamy trzeciego miejsca. Drugie miejsce natomiast rozłożyło się pomiędzy aż cztery osoby. Pana Piotra Pawłowa… JKM Aleksandra… Ramaela i mnie! Jednak to nie drugie miejsce ma znaczenia. Lecz pierwsze. Czy domyślacie się, kto wygrał? - zapytała i poczekała chwilę, jakby ktoś z publiczności miał odpowiedzieć na to pytanie – Pierwsze miejsce… i tytuł Największego Ciacha Mikroświata roku 2020 zdobywa… Ktoś, kto zdominował nie tylko Cesarstwo Teutonii… nie tylko cały mikroświat… nie tylko inne kategorie… nasza wspaniała JOANNA IZABELA! Zapraszamy i gratulujemy!
Po odbiorze statuetki nastąpił ostatni, wieńczący ceremonię występ:
-
Zaciągając w końcu Wojciecha na górę i słysząc cały czas swoje imię Joanna Izabela miała dość
-Ja pffierdole nie schoocceee - wzięła chrupki dla elpingow - VAT pszyyynieś statuetkę... - i wycelowała w nią w VATa mając nadzieje że odruch Pawłowa zadziała. -
@joanna-izabela - Ale się najebałaś. Nie uważasz, że może to zniesmaczyć czcigodne, zgromadzone tutaj grono? - usmięchnął się Hergemon.
-
@joanna-izabela Delegacja Dreamlandzka pragnie przedstawić JCM Joannie Izabeli dodatkową nagrodę, która to została przyznana dzięki analogicznemu plebiscytowi w Królestwie Dreamlandu!
Proszę o oklaski!
-
@wojciech-hergemon
Joanna Izabela spojrzała szklistymi oczami na Wojciecha nie wiedząc o co mu chodzi
-Tylko tropche, Ale jestem tylko czlofiekiem -
@joanna-izabela Hergemon roześmiał się i nalał sobie kieliszek czystej, po czym wskazał na swojego syna siedzącego na niewygodnym rozkładanym taborecie i zabawiającego wraz z jakąś zagraniczną delegacją jakieś tanie kurewki - Ci dreamlandzycy, to teraz zawsze przynoszą na imprezę własne krzesła?
-
Gruner widząc, że ceremonia dobiegła końca i nagrody zostały właśnie rozdane pomyślał:
-W piz...u. Czar prysł. Na c..j, żeś naginał tyle kilometrów z Zagrzebia? Ku...a łudziłeś się na statuetkę??? Ty to jesteś ale jeleń, choć w tym wypadku to chyba i koziołek.
A taki miałem piękny sen...
-
@wojciech-hergemon
-Nie sa pszyfyszajeni do lebszych - seplenila Cesarzowa - chypa powinnam pic sopczek prafda? - spytala z powaga Kaxia, chociaż z boku musiało brzmieć to dość śmiesznie -
@joanna-izabela - Myślę, że teraz to już nic ci nie pomoże. - odpowiedział Hergemon przegryzając wódkę śledziem.
-
@wojciech-hergemon
-W opóle ma pyć bankiet za chpile....musze japoś się normalnie zapchowywać, mam tańczyć z JCKW! - wyrzuciła panicznie Joanna Izabela - pomusz...-wyszeptała blagalnie -
Monarcha spojrzał z niesmakiem na nietrzeźwą bratanicę.
-
@aleksander Joanna Izabela wysłała złowrogie spojrzenie Alusiowi
-Ty to pfcale nie jestes lebszy. A teras mi pomuszcie - naburmuszona Joanna Izabela powiedziała do swoich towarzyszy -
Jako że nagrody wszystkie zostały rozdane, pora zakończyć uroczystą galę.
Chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować organizatorkom @Natalia-Helena-von-Lichtenstein i @Joanna-Izabela za włożony wysiłek w przygotowanie i realizację plebiscytu. Dziękuję też @Helwetyk-Romański za pomoc przy grafikach statuetek.
No i oczywiście dziękuję wszystkim, którzy głosowali w plebiscycie i przybyli i komentowali dzisiejszą galę. Bez Waszego udziału całe przedsięwzięcie nie miałoby sensu. Dziękujemy!
Już teraz zapraszamy na poczęstunek podczas bankietu.
Mam nadzieję, że zabawa będzie trwać do bladego ranka!
-
-Ja przynajmniej nie jestem najebany - powiedział monarcha rozbawiony - Ale ty jesteś - dodał z pewnym niesmakiem - Napijmy się - powiedział do swojego syna wskazując na nowe drinki, które przyniósł kelner.
-
@joanna-izabela - Myślę, że powinnaś wsadzić sobie palce w gardło i dyskretnie narzygać pod stołem do tej oto miski. - oświadczył wspaniałomyślnie Hergemon - No chyba, że chcesz, żeby znowu ktoś narzygał komuś na buty.