Uroczystość nadania lenn i tytułów
-
Grzegorz powstaje ze stolika, żeby kulturalnie przywitać rozmówców:
-- Wasza Łaskawość @Natalia-Helena-à-la-Triste-von-Hagsen-de-la-Sparasan , z kolei ja gratuluję Wam nowego członka rodziny No i tych dwóch nowych Lenn
Podnosi swój kieliszek wraz z Hansem i Natalią , po czym zwraca się do Hansa:
-- Witaj Hans @Hans-von-Krieg ; zdecydowanie miło mi poznać syna Jej Łaskawości. Pierwszy raz Ciebie tutaj widzę w Teutonii. Skąd przybyłeś w nasze progi, że z ciekawości spytam? -
Cesarzowa zastanawiała się czy do członka rodziny Natalii powinna mówić "Ty Obcy" czy "Ej ty" ale jednak zdecydowała się na klasyczną formę poza Teutonią.
-Musi być Pan dumny mając taką matkę, jest ona prawdziwą Łaskawością dla Teutonii - powiedziała do @Hans-von-Krieg - Mamy nadzieje, ze matczynym lennie pozna pan troche uroków naszej krainy. -
Dziękuję za bardzo serdeczne powitanie, jest to wielki zaszczyt, że mogę bawić się w towarzystwie Jej Cesarskiej Mości.
O Teutonii niestety mało słyszałem, jednak z ciekawością poznam jej historię.
-
Ten post został usunięty! -
@hans-von-krieg
Oczywiscie ale najlepiej poznaje sie historie po prostu uczestniczac w jej zyciu. Nie ma od razu zarzucac kazdego od wejscia cala historia i kultura po prostu jest tego za wiele
Pa początek Teutonia jest związana nierozerwanie z Cesarzem Hergolienem, ktory to posiadał boskie moce - można dlatego zauważyć wtrącenia np. "Na Hergoliena". Uznaje sie, że ród cesarski w prostej linii od niego pochodzi wobec tego tez może się pewnymi umiejętnościami poszczycić.Z gerografii na początek polecam te mapy:
http://geografia.teutonia.one.pl/ -
Wasza Cesarska Mość,
chciałbym serdecznie podziękować za nadanie mi lenna koronnego. Jestem wdzięczny za dostrzeżenie mojego udziału w życiu Teutonii przez ostatni czas i podziękować za ten zasczyt.
-
Po Andrzeju przyszła kolej na wypowiedź Grzegorza:
Wasza Cesarska Mość @Joanna-Izabela,
Pragnę podziękować WCM za nadanie mojej skromnej osobie Lenna Koronnego. Chociaż zupełnie tego się nie spodziewałem, to również jest dla mnie również dostrzeżenie wagi mojej działalności na rzecz Teutonii, do której dołączyłem przed ponad rokiem. Mam nadzieję na dalszy wkład z mojej strony na dalszy rozwój Cesarstwa. -
Dziękuję Grzegorzu @grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski Pochodzę z Księstwa Sarmacji.
-
Chciałabym abyście podali mi lokalizacje waszego lenna koronnego
@Natalia-Helena-à-la-Triste-von-Hagsen-de-la-Sparasan
@Andrzej-Fryderyk
@Grzegorz-Tomasz-Jakub-Czartoryski
@Cillian
@Wojciech-Hergemon -
@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość
Proszę wybaczyć mi moje spóźnienie. Chciałbym podziękować za docenienie mojego udziału w Cesarstwie i życzyć najlepiej Wam i całej Teutonii.
-
@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość,
Lenno zwane "Górnicą" miałoby się znajdować w miejscu, oznaczonym okręgiem na poniższej mapie, nieopodal CM Złoty Gród.
-
Wasza Cesarska Mość,
Swoje lenna chciałabym umiejscowić w dwóch lokalizacjach:
- Lenno Wittelsbach -> Dworek Wittelsbach umiejscowiony na Wyspie Auterra w centralnej jej części.
- Lenno Hagsen -> Będzie to lenno położone nieopodal Eltdorf i Marduk nad Jeziorem Majowym u wyjścia z Wielkich Lasów Niedźwiedzich.
-
@Andrzej-Fryderyk i @Cillian Weźcie bo wam obetnę głowy ;/
-
By nie skończyć jak Louis XVI, chciałbym poprosić Waszą Cesarską Mość o lenno Tsvanfjer ulokowane w południowej Loardi pomiędzy Jeziorem Vanda a Jeziorem Fiera.
-
Ja zaś wybieram lenno Ruuke położone o tutaj:
-
Dobra mamy komplet - generalnie wydam śliczny akt jak sie zbiorę w sobie.
-
-
@joanna-izabela Graf Hergemon Baronem? Trochę jak z tymi niemieckimi krewnymi Koburgów po pierwszej wojnie, co pozostawali jakimiś markizami i lordami zamiast książętami.
-
@ametyst-faradobus co poradzisz jak nie poradzisz ;d Arcyksiaze zrzekl sie tytulu, natomiast grafa ma z sarmacji. Zmiana forum, zmiana tytułów
-
@joanna-izabela raczej Markgrafa.