Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Uroczystość nadania lenn i tytułów

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    9
    35
    2162
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Joanna Izabela
      Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

Cesarzowa zastanawiała się czy do członka rodziny Natalii powinna mówić "Ty Obcy" czy "Ej ty" ale jednak zdecydowała się na klasyczną formę poza Teutonią.
      -Musi być Pan dumny mając taką matkę, jest ona prawdziwą Łaskawością dla Teutonii - powiedziała do @Hans-von-Krieg - Mamy nadzieje, ze matczynym lennie pozna pan troche uroków naszej krainy.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
      • Hans à la Triste de la Sparasan
        Hans à la Triste de la Sparasan ostatnio edytowany przez

Dziękuję za bardzo serdeczne powitanie, jest to wielki zaszczyt, że mogę bawić się w towarzystwie Jej Cesarskiej Mości.

O Teutonii niestety mało słyszałem, jednak z ciekawością poznam jej historię.

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
          Hans à la Triste de la Sparasan @Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Ten post został usunięty!
          1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • Joanna Izabela
            Joanna Izabela @Hans à la Triste de la Sparasan ostatnio edytowany przez Joanna Izabela

@hans-von-krieg
            Oczywiscie ale najlepiej poznaje sie historie po prostu uczestniczac w jej zyciu. Nie ma od razu zarzucac kazdego od wejscia cala historia i kultura po prostu jest tego za wiele 😉
            Pa początek Teutonia jest związana nierozerwanie z Cesarzem Hergolienem, ktory to posiadał boskie moce - można dlatego zauważyć wtrącenia np. "Na Hergoliena". Uznaje sie, że ród cesarski w prostej linii od niego pochodzi wobec tego tez może się pewnymi umiejętnościami poszczycić.

Z gerografii na początek polecam te mapy:
            http://geografia.teutonia.one.pl/

• Andrzej Fryderyk
              Andrzej Fryderyk ostatnio edytowany przez

Wasza Cesarska Mość,

chciałbym serdecznie podziękować za nadanie mi lenna koronnego. Jestem wdzięczny za dostrzeżenie mojego udziału w życiu Teutonii przez ostatni czas i podziękować za ten zasczyt.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
              • Jakub Wysocki
                Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Po Andrzeju przyszła kolej na wypowiedź Grzegorza:
                Wasza Cesarska Mość @Joanna-Izabela,
                Pragnę podziękować WCM za nadanie mojej skromnej osobie Lenna Koronnego. 🙂 Chociaż zupełnie tego się nie spodziewałem, to również jest dla mnie również dostrzeżenie wagi mojej działalności na rzecz Teutonii, do której dołączyłem przed ponad rokiem. Mam nadzieję na dalszy wkład z mojej strony na dalszy rozwój Cesarstwa. 😉

Hans à la Triste de la Sparasan @Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Dziękuję Grzegorzu @grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski Pochodzę z Księstwa Sarmacji.

• Joanna Izabela

Chciałabym abyście podali mi lokalizacje waszego lenna koronnego
                    @Natalia-Helena-à-la-Triste-von-Hagsen-de-la-Sparasan
                    @Andrzej-Fryderyk
                    @Grzegorz-Tomasz-Jakub-Czartoryski
                    @Cillian
                    @Wojciech-Hergemon

Cillian Jakub Wysocki 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                    • Cillian
                      Cillian @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość

Proszę wybaczyć mi moje spóźnienie. Chciałbym podziękować za docenienie mojego udziału w Cesarstwie i życzyć najlepiej Wam i całej Teutonii.

• Jakub Wysocki
                        Jakub Wysocki @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez Jakub Wysocki

@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość,

Lenno zwane "Górnicą" miałoby się znajdować w miejscu, oznaczonym okręgiem na poniższej mapie, nieopodal CM Złoty Gród. baronia.png

• Nurdrun von Lichtenstein
                          Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

Wasza Cesarska Mość,

Swoje lenna chciałabym umiejscowić w dwóch lokalizacjach:

1. Lenno Wittelsbach -> Dworek Wittelsbach umiejscowiony na Wyspie Auterra w centralnej jej części.
                          2. Lenno Hagsen -> Będzie to lenno położone nieopodal Eltdorf i Marduk nad Jeziorem Majowym u wyjścia z Wielkich Lasów Niedźwiedzich.
                          • Joanna Izabela

@Andrzej-Fryderyk i @Cillian Weźcie bo wam obetnę głowy ;/

• Cillian
                              Cillian ostatnio edytowany przez

By nie skończyć jak Louis XVI, chciałbym poprosić Waszą Cesarską Mość o lenno Tsvanfjer ulokowane w południowej Loardi pomiędzy Jeziorem Vanda a Jeziorem Fiera.
                              85b8cf41-1c97-425a-9d0b-14d1163ea38b-image.png

• Andrzej Fryderyk
                                Andrzej Fryderyk ostatnio edytowany przez

Ja zaś wybieram lenno Ruuke położone o tutaj:
                                dd81ef42-8f9e-473f-8224-d1ddfc9a90af-obraz.png

• Joanna Izabela

Dobra mamy komplet - generalnie wydam śliczny akt jak sie zbiorę w sobie.

• Joanna Izabela

https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/85

eed71ddf-2a3a-4b37-b02c-6a09d4348bcb-image.png

Ametyst Faradobus 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                    • Ametyst Faradobus
                                      Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Graf Hergemon Baronem? Trochę jak z tymi niemieckimi krewnymi Koburgów po pierwszej wojnie, co pozostawali jakimiś markizami i lordami zamiast książętami.

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                      • Joanna Izabela
                                        Joanna Izabela @Ametyst Faradobus ostatnio edytowany przez

@ametyst-faradobus co poradzisz jak nie poradzisz ;d Arcyksiaze zrzekl sie tytulu, natomiast grafa ma z sarmacji. Zmiana forum, zmiana tytułów

Ametyst Faradobus 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                        • Ametyst Faradobus
                                          Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela raczej Markgrafa.

• Gotfryd Slavik de Ruth
                                            Gotfryd Slavik de Ruth ostatnio edytowany przez

Pragnę pogratulować wszystkim wyróznionym 🙂 waszego sukcesu i pracy dla dobra Teutonii.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                                            • first-post
                                              last-post