Srebrny Róg – Sala Kongresowa
-
@joanna-izabela - Ale się najebałaś. Nie uważasz, że może to zniesmaczyć czcigodne, zgromadzone tutaj grono? - usmięchnął się Hergemon.
-
@joanna-izabela Delegacja Dreamlandzka pragnie przedstawić JCM Joannie Izabeli dodatkową nagrodę, która to została przyznana dzięki analogicznemu plebiscytowi w Królestwie Dreamlandu!
Proszę o oklaski!
-
@wojciech-hergemon
Joanna Izabela spojrzała szklistymi oczami na Wojciecha nie wiedząc o co mu chodzi
-Tylko tropche, Ale jestem tylko czlofiekiem -
@joanna-izabela Hergemon roześmiał się i nalał sobie kieliszek czystej, po czym wskazał na swojego syna siedzącego na niewygodnym rozkładanym taborecie i zabawiającego wraz z jakąś zagraniczną delegacją jakieś tanie kurewki - Ci dreamlandzycy, to teraz zawsze przynoszą na imprezę własne krzesła?
-
Gruner widząc, że ceremonia dobiegła końca i nagrody zostały właśnie rozdane pomyślał:
-W piz...u. Czar prysł. Na c..j, żeś naginał tyle kilometrów z Zagrzebia? Ku...a łudziłeś się na statuetkę??? Ty to jesteś ale jeleń, choć w tym wypadku to chyba i koziołek.
A taki miałem piękny sen...
-
@wojciech-hergemon
-Nie sa pszyfyszajeni do lebszych - seplenila Cesarzowa - chypa powinnam pic sopczek prafda? - spytala z powaga Kaxia, chociaż z boku musiało brzmieć to dość śmiesznie -
@joanna-izabela - Myślę, że teraz to już nic ci nie pomoże. - odpowiedział Hergemon przegryzając wódkę śledziem.
-
@wojciech-hergemon
-W opóle ma pyć bankiet za chpile....musze japoś się normalnie zapchowywać, mam tańczyć z JCKW! - wyrzuciła panicznie Joanna Izabela - pomusz...-wyszeptała blagalnie -
Monarcha spojrzał z niesmakiem na nietrzeźwą bratanicę.
-
@aleksander Joanna Izabela wysłała złowrogie spojrzenie Alusiowi
-Ty to pfcale nie jestes lebszy. A teras mi pomuszcie - naburmuszona Joanna Izabela powiedziała do swoich towarzyszy -
Jako że nagrody wszystkie zostały rozdane, pora zakończyć uroczystą galę.
Chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować organizatorkom @Natalia-Helena-von-Lichtenstein i @Joanna-Izabela za włożony wysiłek w przygotowanie i realizację plebiscytu. Dziękuję też @Helwetyk-Romański za pomoc przy grafikach statuetek.
No i oczywiście dziękuję wszystkim, którzy głosowali w plebiscycie i przybyli i komentowali dzisiejszą galę. Bez Waszego udziału całe przedsięwzięcie nie miałoby sensu. Dziękujemy!
Już teraz zapraszamy na poczęstunek podczas bankietu.
Mam nadzieję, że zabawa będzie trwać do bladego ranka!
-
-Ja przynajmniej nie jestem najebany - powiedział monarcha rozbawiony - Ale ty jesteś - dodał z pewnym niesmakiem - Napijmy się - powiedział do swojego syna wskazując na nowe drinki, które przyniósł kelner.
-
@joanna-izabela - Myślę, że powinnaś wsadzić sobie palce w gardło i dyskretnie narzygać pod stołem do tej oto miski. - oświadczył wspaniałomyślnie Hergemon - No chyba, że chcesz, żeby znowu ktoś narzygał komuś na buty.
-
@wojciech-hergemon
-To pfcale nie jest dopry pomysl - powiedziała Joanna Izabela - po pfrostu to wytańczę - powiedziała unosząc dumnie brodę do góry... - @Franz-Joseph-von-Habsburg czy zechce ze mną Pan zataczyć - skupiła wszystkie siły żeby to ostatnie zdanie brzmiało poprawnie. -
Król ponownie nachylił się w stronę swoje syna i pokazał kciukiem na jedną z hostess - O ile zakład, że mi opierdoli gałę na zapleczu? - powiedział ze złośliwym uśmieszkiem
-
@aleksander Maciuś zmarszczył brwi - "Dam góra dychę, przecież tu każda opierdoli ci za maksymalnie tajmeksa, a i pewnie za zwykłą czekoladę."
-
Król skinął ręką na hostessę, która na wyraźną zachętę gestem nachyliła się w stronę monarchy by posłuchać co ma jej do powiedzenia. Na jej twarzy wymalowało się zmieszanie po czym potakująco kiwnęła głową.
-
Joanna Izabela nie mogła się doszukać partnera wiec pomyślała, że moze jednak @Heinz-Werner-Grüner będzie jej towarzyszem do tańca.
Podeszła do niego i miło się uśmiechneła
-Czy nie zechcesz ze mną może zatańczyć walca? - spytała -
-Wasza Cesarska Mość @joanna-izabela, walca??? Jak najbardziej! Keine problem! Będę zaszczycony!
Gruner wyczuwał sporą dawkę alk..., nie to jednak zapach coli mu bardziej przeszkadzał, choć był jeszcze zupełnie trzeźwy.
Skinął i rzucił po niemiecku, coś w stronę orkiestry czy dj'a,no kogoś kto odpowiadal za "poczet muzyczny". Po krótkiej chwili pierwsze dźwięki walca zabrzmiały:
https://www.youtube.com/watch?v=vSlKKC_H9Qw&ab_channel=domluccioDla rodowitego Austriaka nie był to trudny taniec, więc czuł się w nim doskonale, w dodatku zażyczył sobie jeden z najbardziej lubianych przez niego samego... Cesarzowa, choć "wstawiona" niczym miotła do kąta, to na parkiecie radziła sobie nadzwyczaj dobrze. Trzymali ramę jak trzeba, wili się po parkiecie wokoło... Dla postronnego widza było to nawet i zjawiskowe widowisko. Bez żadnych spoufalań, ale z klasą i dostojnością godną majestatu Kaiserin i ...Austriaka...
-
@heinz-werner-grüner
Joanna Izabela zatraciła się w tańcu. Po alkoholu pewna sztywność towarzysząca jej na trzeźwo zniknęła, przez co łatwiej było ją prowadzić na parkiecie. Jej partner był dobrym tancerzem i dało się to wyczuć. Z każdym gestem i każdym ruchem czulą się coraz bardziej sobą.
Gdy skończyli tańczyć słychać było muzykę do tanga, którą uwielbiała z kim by to je zatańczyć...