Srebrny Róg – Sala Kongresowa
-
@franz-joseph-von-habsburg Pogratulować syna, pogratulować
-
Franz Joseph już wypił i uznał, że potrzebuje większego kieliszka.
-
@andrzej-fryderyk No, tylko realowo na wódkę nadal do mnie nie przyjechał.
-
@aleksander "Ah tak, tak, coś w tym jest, urok minionych lat..." stwierdził, niby przypadkiem zerkając w stronę dość wyróżniającej się... (brudne fraki!) delegacji Sarmackiej. "Jak to szło? Garnitur leży dobrze w trzecim pokoleniu? A jak to się przelicza na praktykujących gellończyków?"
-
@franz-joseph-von-habsburg
-WCKW proszę sie nie krępować jak za małe kieliszki to proszę z gwinta! - doradziła Cesarzowa - Król Dreamlandu np. tak lubi czasem pić wiec sami swoi. -
Tymczasem w progu Sali Kongresowej zjawił się Heinz-Werner Grüner, spojrzał na swoją nowiusieńką "sikorkę", choć doskonale wiedział, że jest spóźniony...
Zdjął płaszcz w locie, rzucił szatniarzowi Marianowi(taką miał palkietkę z imieniem)... Odzienie niemalże spadło na podłogę... Austriak w pełnym biegu przeprosił skinieniem ręki, zabrał pierwszy z brzegu numerek..
-Tu wieszaj Herr Marian. - wypowiedział, po czym wypalił jak z procy w głąb gmachu... Musiał pokonać kilka ładnych metrów...
W końcu dotarł do drzwi, otworzył i ujrzał przed sobą...tłumy...
Stanął więc w drzwiach, skinął głową wszystkim tym, którym zakłócił spokój i słuchał... -
@heinz-werner-grüner Spoźnieni ale miło widziany! Choćby i na bezludnej wyspie. Szczególnie z Cesarzową.
-
@joanna-izabela No cóż, to ja pozostanę przy kieliszkach. Zmienię jedynie trunek, wybiorę wódeczkę.
-
@andrzej-fryderyk jak dostanę zaproszenie na wyspę, to dlaczego nie...
-
Ewentualnie poprosiłbym kieliszek do starki.
-
– Andrzej zwrócił się w stronę Natalii – Och teraz czas na gorące pocałunki! Nie, nie na scenie, po prostu kolejna kategoria to najgorętsze usta!
Chyba każdy słyszał historię o tym, jak pocałunek mógł uleczyć, odczarować przemienionego w żabę królewicza? Oj usta mogą mieć magiczne właściwości… Szczególnie gorące usta naszych laureatów! A są nimi Jan III, który zdobył 4 głosy i zajął tym samym trzecie miejsce. Jak komuś będzie potrzebna resuscytacja, to 5 osób stwierdziło, ze zajmująca drugie miejsce Joanna Izabela będzie idealną kandydatką.
Jednak zwycięzca może być tylko jeden. Albowiem zwycięzcą w kategorii „Najgorętsze usta” jest… Natalia Helena von Lichtenstein, która dostała aż 9 głosów!
To Twoja chwila moja droga! Oj Vanderlei, Ty szczęściarzu!
@Natalia-Helena-von-Lichtenstein -
-To dzisiaj można z gwinta? - monarcha zapytał z niedowierzaniem - Myślałem, że to elegancka impreza - dodał odpalając kolejnego krakozyjskiego papierosa i ponownie wypełniając lożę charakterystycznym zapachem tytoniu zmieszanym z czymś bardzo krakozyjskim.
-
"Kultura picia w tym świecie jest zerowa. Same chlejusy, nawet się nie kryją z tą swoją potrzebą patologicznego upicia się. Ostatnio tak się bawiłem, kiedy to było, na studniówce?" Machnął na kelnera "Garson, dajcie mi tu szklankę wody gazowanej z sokiem malinowym i cytrynką, ale tak już." Wsunął chłopakowi zwitek banknotów w kieszeń brzydko skrojonej marynarki, sam wsunął w kącik ust krakozyjskiego papierosa i odpalił go z metalicznym szczękiem zapalniczki.
-
Natalia odebrała statuetkę, całując gorąco Andrzeja w oba policzki i pozostawiając mu ślad czerwonej szminki.
-- Moi Drodzy, dziękuję bardzo za to wyróżnienie. A przede wszystkim dziękuję mojemu świeżo upieczonemu małżonkowi za godziny treningów! – po tych słowach Natalia odłożyła swoją statuetkę i wzięła do ręki kolejną kopertę. – Teraz czas wyznać prawdę. W kim kochają się skrycie mikronauci? Chcecie wiedzieć? Ja na pewno tak. – przeczytała w myślach treść koperty. - Nominowanych w tej kategorii było zaledwie… 7 osób. Trzecie miejsce zajęły ex aequo dwie osoby z ilością głosów równą 2. Są to Vladimir ik Lihtenštán oraz Piotr Pawłow! – po Sali przebiegły oklaski – Drugie miejsce należy … jestem wielce zaskoczona, ale… do mojego v-dziadka Helwetyka Romańskiego! Być może to po nim mam te gorące usta! - zażartowała –Natomiast pierwsze miejsce, bez najmniejszych wątpliwości i z ilością głosów równą aż 14!… wygrała… jedyna w swoim rodzaju. Piękna i niedościgniona… Joanna Izabela! Zapraszamy na scenę!
Po odbiorze statuetki na scenę wkroczył dreamlandzki muzyk: https://www.youtube.com/watch?v=7kGncAXDS9c
-
@natalia-helena-von-lichtenstein napisał w Srebrny Róg – Sala Kongresowa:
Po odbiorze statuetki na scenę wkroczył dreamlandzki muzyk: https://www.youtube.com/watch?v=7kGncAXDS9c
Straszne.
-
@aleksander
-Oh powiesz ze to moja wina - podsunęła otwartą butelkę wódki Alusiowi - Natomiast oczywiście dla naszych dżentelmenów znajdą się i kieliszki - po chwili przed @Franz-Joseph-von-Habsburg pojawiło się odpowiedni szkło. - Natomiast sama cesarzowa zaczęła popijać rum z colą. -
W czasie gdy organizatorka coś plumkała do mikrofonu, monarcha ze złośliwym uśmieszkiem skinął na adiutanta po czym wymamrotał parę zdań i wręczył mu plik banknotów. Po chwili do loży weszły dwie hostessy z obfitym biustem, po czym obie usiadły na kolanach austro-węgierskich gości.
-
Otrzymawszy flaszkę od swojej bratanicy niewiele myśląc monarcha przytknął ją do ust i kilkoma łapczywymi ruchami ją opróżnił, po czym wyraźnie z siebie zadowolony kocim ruchem zepchnął ją ze stolika.
-
Podgrzewał dłonią starkę, by uwolniła bukiet i z zazdrością patrzył na króla Dreamlandu, który już opróżnił kolejną flaszę.
-
@aleksander "I co mnie jeszcze bardziej bawi..." tu przerwając, by zaciągnąć się dymem, "...po tych ilościach słonych precelków i wysokoprocentowych alkoholi jutro będzie w hotelu niezła seria kac-kup. Mam nadzieję, że obsługa przetkała, w ramach przygotowania, wszystkie arterie wodne."