Wieści z zagranicy
-
-
RON: Abdykacja Króla
Ranking aktywności mikronacji - została wystosowana do nas zaproszenie do dołączenia. Oczywiście sprawami technicznymi zajmuje się nasz Niezastąpiony Komitet Inżynieryjny.
Związek Winkulijski: Dekret prezydenta o PZ
- jak widać zostaliśmy wymienieni wśród państw do współpracy. -
-
http://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=5859&start=80#p51310 Rzeczpospolita Obojga Narodów z nowym władcą - Janem V. Vivat Rex!
-
-
Wywiad z Jego Królewską Mością Khandem. Szczególnie zainteresuje pewnie Sclavinie, która wspaniałomyślnie podeszła do pokowego rozwiązania sprawy. Nie jestem tylko pewna czy z taką postawą "wszystko nasze ale łaskawie niby nie" rozmowa ma jakiś sens.
-
@Joanna-Izabela gdyby nie fakt, że ten kraj absurdów nie należy do miejsc, w których wypada mi sie wypowiadać (aż tak nisko nie upadłem) to bym napisał, że są śmieszni ... ale nie od dzisiaj wiadomo, że khand ze swoją propagandą rodem z TVP to najbardziej pasujący materiał na ten psychiatryk sarmacki...
-
Wydaje mi się, że tak niezazbytnio. Pewnie niedługo Waffen-OK będzie postawiona w stan pełnej gotowości bojowej.
-
Dlaczego mnie to nie dziwi? Ciekawe jak zareaguje zagranica na takie deklaracje khandydata na księcia
-
miało być oczywiście *Książęcą Mością ale za bardzo się już przestawiłam na nasze realia gdzie królów mamy, a Książąt już nie.
-
Towarzysz Mandragor dawno nie wizytował Engels III.
Wszelkie roszczenia władz Księstwa Sarmacji, jak i osoby Księcia, wobec Baridasu, skwituję prostym, jak konstrukcja cepa, obrazkiem:
-
Mówili że rozmowy będą "pokojowe". Faktycznie, pokojowe ruchy czołgów przez granicę Sclavinii, pokojowe przybicie do wybrzeża Teutońskiego, pokojowe wypuszczenie gazu trującego w Cracofii etc. etc.
Jeżeli khandydad na księcia(Książe) zostanie wybrany(już został), nie ma opcji na żadne pokojowe rozmowy.
-
Aha, czyli Sclavinia tego nie może mieć tylko dlatego że wyspa Sarmacja miała by o jedno państwo za dużo...
-
Jeżeli Sarmacja zechce przyjąć retorykę jednego państwa na jednej wyspie - na razie na szczęście nic na to nie wskazuje - to bardzo postarałbym się o to, żeby jedynym państwem została na niej Sclavinia. Nie mam żadnego sentymentu do grodziskiego reżymu.
-
Bardzo zabawny wywiad z człowiekiem, który zrównując Baridas z prowincją, klekocze o sarmackich prawach do Baridasu. Do tego przyklaskuje mu błazen Torped. Nie ma co sobie tym zawracać głowy. Nawet popcornu nie wstawiłem. A bardzo lubię maślany.
-
Krzysztof Hans też startuje. I także nawołuje do jednego kraju na wyspie (przynajmniej jak na razie przestał nawoływać do wojny).
-
@Joahim-von-Ribertrop napisał w Wieści z zagranicy:
Krzysztof Hans też startuje. I także nawołuje do jednego kraju na wyspie (przynajmniej jak na razie przestał nawoływać do wojny).
Całe szczęście nie ma jakiegokolwiek wpływu na losy Sclavinii.
-
Meisande V Gvandoya aka Sorcha Raven wypowiada umowę o otoczeniu Samundy opieką przez Sarmację.
@Sorcha-Raven czy to przygotowania do powrotu Samundy czy wypowiedzenie umowy dla samego wypowiedzenia, jeśli wolno spytać?
-
-
@Joahim-von-Ribertrop napisał w Wieści z zagranicy:
czy to przygotowania do powrotu Samundy , jeśli wolno spytać?
Nie jest to wykluczone, aczkolwiek na chwilę obecną nie widzę potrzeby utrzymywania w mocy w/w umowy.