Nawigacja

Cesarstwo Teutonii (Emporrak Teutonie)

• Zaloguj się
    • Szukaj
    • Cesarski System Centralny
    • Główna
    • Discord
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Archiwalna strona Królestwa Teutonii

Uroczystość nadania lenn i tytułów

Życie Teutonii (Úr Teutonienlejb)
    9
    35
    2162
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Hans à la Triste de la Sparasan
      Hans à la Triste de la Sparasan ostatnio edytowany przez

Dziękuję za bardzo serdeczne powitanie, jest to wielki zaszczyt, że mogę bawić się w towarzystwie Jej Cesarskiej Mości.

O Teutonii niestety mało słyszałem, jednak z ciekawością poznam jej historię.

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        Hans à la Triste de la Sparasan @Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Ten post został usunięty!
        1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
        • Joanna Izabela
          Joanna Izabela @Hans à la Triste de la Sparasan ostatnio edytowany przez Joanna Izabela

@hans-von-krieg
          Oczywiscie ale najlepiej poznaje sie historie po prostu uczestniczac w jej zyciu. Nie ma od razu zarzucac kazdego od wejscia cala historia i kultura po prostu jest tego za wiele 😉
          Pa początek Teutonia jest związana nierozerwanie z Cesarzem Hergolienem, ktory to posiadał boskie moce - można dlatego zauważyć wtrącenia np. "Na Hergoliena". Uznaje sie, że ród cesarski w prostej linii od niego pochodzi wobec tego tez może się pewnymi umiejętnościami poszczycić.

Z gerografii na początek polecam te mapy:
          http://geografia.teutonia.one.pl/

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
          • Andrzej Fryderyk
            Andrzej Fryderyk ostatnio edytowany przez

Wasza Cesarska Mość,

chciałbym serdecznie podziękować za nadanie mi lenna koronnego. Jestem wdzięczny za dostrzeżenie mojego udziału w życiu Teutonii przez ostatni czas i podziękować za ten zasczyt.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
            • Jakub Wysocki
              Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Po Andrzeju przyszła kolej na wypowiedź Grzegorza:
              Wasza Cesarska Mość @Joanna-Izabela,
              Pragnę podziękować WCM za nadanie mojej skromnej osobie Lenna Koronnego. 🙂 Chociaż zupełnie tego się nie spodziewałem, to również jest dla mnie również dostrzeżenie wagi mojej działalności na rzecz Teutonii, do której dołączyłem przed ponad rokiem. Mam nadzieję na dalszy wkład z mojej strony na dalszy rozwój Cesarstwa. 😉

Hans à la Triste de la Sparasan @Jakub Wysocki ostatnio edytowany przez

Dziękuję Grzegorzu @grzegorz-tomasz-jakub-czartoryski Pochodzę z Księstwa Sarmacji.

• Joanna Izabela
                  Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

Chciałabym abyście podali mi lokalizacje waszego lenna koronnego
                  @Natalia-Helena-à-la-Triste-von-Hagsen-de-la-Sparasan
                  @Andrzej-Fryderyk
                  @Grzegorz-Tomasz-Jakub-Czartoryski
                  @Cillian
                  @Wojciech-Hergemon

Cillian Jakub Wysocki 2 odpowiedzi Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                  • Cillian
                    Cillian @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość

Proszę wybaczyć mi moje spóźnienie. Chciałbym podziękować za docenienie mojego udziału w Cesarstwie i życzyć najlepiej Wam i całej Teutonii.

• Jakub Wysocki
                      Jakub Wysocki @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez Jakub Wysocki

@joanna-izabela Wasza Cesarska Mość,

Lenno zwane "Górnicą" miałoby się znajdować w miejscu, oznaczonym okręgiem na poniższej mapie, nieopodal CM Złoty Gród. baronia.png

• Nurdrun von Lichtenstein
                        Nurdrun von Lichtenstein ostatnio edytowany przez

Wasza Cesarska Mość,

Swoje lenna chciałabym umiejscowić w dwóch lokalizacjach:

1. Lenno Wittelsbach -> Dworek Wittelsbach umiejscowiony na Wyspie Auterra w centralnej jej części.
                        2. Lenno Hagsen -> Będzie to lenno położone nieopodal Eltdorf i Marduk nad Jeziorem Majowym u wyjścia z Wielkich Lasów Niedźwiedzich.
                        • Joanna Izabela

@Andrzej-Fryderyk i @Cillian Weźcie bo wam obetnę głowy ;/

• Cillian
                            Cillian ostatnio edytowany przez

By nie skończyć jak Louis XVI, chciałbym poprosić Waszą Cesarską Mość o lenno Tsvanfjer ulokowane w południowej Loardi pomiędzy Jeziorem Vanda a Jeziorem Fiera.
                            85b8cf41-1c97-425a-9d0b-14d1163ea38b-image.png

• Andrzej Fryderyk
                              Andrzej Fryderyk ostatnio edytowany przez

Ja zaś wybieram lenno Ruuke położone o tutaj:
                              dd81ef42-8f9e-473f-8224-d1ddfc9a90af-obraz.png

• Joanna Izabela

Dobra mamy komplet - generalnie wydam śliczny akt jak sie zbiorę w sobie.

• Joanna Izabela

https://www.uniapanstw.pl/prawo/pokaz/85

eed71ddf-2a3a-4b37-b02c-6a09d4348bcb-image.png

Ametyst Faradobus 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                  • Ametyst Faradobus
                                    Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela Graf Hergemon Baronem? Trochę jak z tymi niemieckimi krewnymi Koburgów po pierwszej wojnie, co pozostawali jakimiś markizami i lordami zamiast książętami.

Joanna Izabela 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
                                    • Joanna Izabela
                                      Joanna Izabela @Ametyst Faradobus ostatnio edytowany przez

@ametyst-faradobus co poradzisz jak nie poradzisz ;d Arcyksiaze zrzekl sie tytulu, natomiast grafa ma z sarmacji. Zmiana forum, zmiana tytułów

Ametyst Faradobus 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
                                      • Ametyst Faradobus
                                        Ametyst Faradobus @Joanna Izabela ostatnio edytowany przez

@joanna-izabela raczej Markgrafa.

• Gotfryd Slavik de Ruth
                                          Gotfryd Slavik de Ruth ostatnio edytowany przez

Pragnę pogratulować wszystkim wyróznionym 🙂 waszego sukcesu i pracy dla dobra Teutonii.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 2
                                          • first-post
                                            last-post