Ocena kandydata na Cesarza-małżonka
-
Cesarskie zaręczyny to temat niezwykle istotny dla wszystkich Teutończyków. Dobór odpowiedniego kandydata, który ma spłodzić cesarskich potomków z prawego łoża, to zadanie trudne i wymaga dokładnej analizy. Choć rozmowy o tym, czy dany mężczyzna spełnia wymagania można usłyszeć zarówno w podrzędnym barze jak i na salonach, to komisja wyznaczona spośród osób najwyższej rangi w kraju sprawdza spełnienie wyśrubowanych norm i zdaje taki raport społeczeństwu, wystawiając rekomendację.
W pierwszej kolejności ocenić należy urodę Cesarzowej. Nie oszukujmy się, ale od tego zależy, w kim można przebierać. Jeśli Cesarzowa to wyjątkowej urody brunetka o nienagannej estetyce, nieprzeciętnej inteligencji i błyskotliwości, normy sięgają zenitu i tylko niewielu kandydatów może spełnić wymagania. Jeśli natomiast jest to kobieta o włosach blond, złośliwej naturze i drapieżnym przysposobieniu, trzeba cieszyć się każdym zgłoszonym konkurentem, który miał dość odwagi.
Następnie ocenia się pochodzenie mężczyzny według poniższej skali:
10 – Teutończyk wysoko urodzony i/lub z Rodu Cesarskiego - kandydat idealny. Resztę oceny można pominąć, a oświadczyny należy przyjąć z pocałowaniem ręki.
7-9 – Baridajczyk, Sclavińczyk, Dreamlandczyk – Oczywiście żadna z tych narodowości nie zachwyca, jednak zważywszy na pozytywne relacje unijne należy rozważyć.
5-7 – Austro-Węgier, Polak/Litwin (Rzeczpospolita) – Nastawienie do kandydata raczej neutralne.
3-5 – Teutończyk niższego pochodzenia, Bialeńczyk, Hirszberczyk. – Lepsze to niż nic.
0-3 – Sarmata, Hasselandczyk – Niska ocenia zważywszy na naturalną złośliwość.
0 - -99 – Inne, pomniejsze narodowości.
-100 Gellończyk – Bez żartów proszę.Następnie należy przeanalizować koligacje rodzinne kandydata w skali podobnej do powyższej, uwzględniając rodziców, rodzeństwo i dziadków.
Koniec końców kandydat wysyła komisji zestaw swoich wymiarów, nie pomijając najważniejszych przymiotów. Cesarz to jednak Cesarz i musi mieć się czym pochwalić. W zależności od wielkości przyznajemy tyle punktów, ile wskazuje skala w centymetrach.
Potem zliczamy wszystkie punkty. I tu znów, biorąc pod uwagę urodziwość Cesarzowej pozytywnie rozpatrywani są ci kandydaci, którzy otrzymali uznany przez komisję pułap minimalny. (W przypadku Cesarzowej o niskich lotach więcej niż 0, a w przypadku takiej o wysokich walorach ponad 100).
I tak oto wytypowany kandydat może ubiegać się o rękę Cesarzowej.
-
Narodowe ocenianie @Adrian-Józef-Alatristé juz niedlugo...
-
@natalia-helena-von-lichtenstein napisał w Ocena kandydata na Cesarza-małżonka:
0 - -99 – Inne, pomniejsze narodowości.
Trizondalczycy mieszczą się w tej skali?
-
*Austriak-Węgier
-
@natalia-helena-von-lichtenstein napisał w Ocena kandydata na Cesarza-małżonka:
7-9 – Baridajczyk, Sclavińczyk, Dreamlandczyk – Oczywiście żadna z tych narodowości nie zachwyca, jednak zważywszy na pozytywne relacje unijne należy rozważyć.
-
@aleksander no z Ciebie to taki Dreamlandczyk jak z Jerzego V Anglik
-
@ametyst-faradobus Nie no, ja na starcie mam -100 ECTS. Ale jednak jako król Dreamlandu i Scholandii nie mogę obojętnie przejść obok tego typu treści
-
@aleksander nie wiem o co chodzi przecież dostajecie skale 7-9 co jest dobra notą, no wiadomo ze światłymi i idealnymi Teutończykami nie jesteście.
-
@joanna-izabela Absolutnie obrzydliwy nacjonalizm
-
@aleksander Witamy w Teutonii!
-
@joanna-izabela A wiesz, że przywiozłem ci z Feru pamiątkę? To popielniczka, do której jak skiepujesz to kaszle.
-
@aleksander rozumiem, ze to na twoje kolejne przybycie do pałacu? Tylko dreamlandczycy nie umieja ladnie palić i gasić papierosów. Kaxiu sobie radził bez popielniczki zawsze i nie syfil!
-
@joanna-izabela Ja jestem Gellończykiem
-
@aleksander Czasami zapominam, no maniery podobne ;/
-
No dzień dobry, ja bym siebie ocenił tak średnio na 88. Pozdrawiam.
-
Powyżej 100 punktów? Kto może tyle uzyskać?
Czy w Teutonii mieszkają ciemnoskórzy członkowie rodziny cesarskiej? -
@heinz-werner-grüner Nie dysponujemy takimi
-
4,76
-
Wasza Cesarska Mość @joanna-izabela ,przecież nikt inny nie uzyskał by takich "rozmiarów" punktowych.
-
Zasadniczo, to poparłbym zaledwie kandydaturę @heinz-werner-grüner , gdyby się tylko pojawiła.