Srebrny Róg – Sala Kongresowa
-
@franz-joseph-von-habsburg liczyłem na socjalnych demokratów, że uchwalą i przepchną w Radzie Państwa
-
@targersdorf-borisz Czuję złośliwostkę.
-
@aleksander Maciuś zmrużył oczy i w rogu sali dostrzegł swojego tatka siedzącego przy stole. Zza lady baru płynnym ruchem wyciągnął pierwszą z brzegu butelkę. "Hmm... likier malinowy, ale gówno, no nic." Z portfela nonszalanckim ruchem wyciągnął stówkę i położył ją na blacie, przeciskając się przez mały tłumek w kierunku stolika tatusia. "Wszystkiego najlepszego tatku!" - zakrzyknął jowialnie, stawiając butelczynę na stole. "Popatrz, przyniosłem Ci prezent, mam nadzieję, że ci się podoba." Teatralnym gestem położył swoją marynarkę na krzesełku obok ojca, przeganiając z niego jegomościa, który akurat zagracał mu drogę. Gdy już usiadł, spytał "co tam palisz?"
-
Służba nalała kieliszek najlepszego szampana JCKW natomiast Joanna Izabela spojrzała na Alusia i powiedziała
-Ta, właśnie go nakarmiłam. Biedaczek jest złe odżywiony w tej...Sarmacji. - zanim zdążyła cokolwiek powiedzieć o kieliszku wina dla siebie rozpoczęła się gala.Pociemniały światła, a na scenie pojawiła się Natalia Helena von Lichtenstein, a za nią Andrzej Fryderyk. Nie do końca wiedząc co się dzieje usłyszała swoje imię. No cóż to chyba pora było zejść? Wyszła z loży i przeszła dokładnie 56 schody w dól na szpilkach, starając się nie potknąć. Udając się po swoją statuetkę weszła w jakiegoś dużego gościa, ciemno było nie widziała ale zapach był znajomy. W końcu upragniona mównica, teraz tylko trzeba było wygłosić przemówienie:
-To bardzo miłe, że jestem waszą ulubioną towarzyszką na bezludną wyspę. Zastanawiam się ile osób zagłosowało tylko dlatego, że chciało mnie zobaczyć w stroju kąpielowym - Cesarzowa jak zawsze bez klasy próbowała zaserwować bardzo nieśmieszny, typowy dla monarchów humor- No to dziękuje i to na tyle.
Zeszła z sceny, przeszła w górę 56 stopni i weszła do loży po czym krótko rozkazała
-Lejcie ta wódkę to będzie ciężka noc. -
O, wódka! Lubię wódkę.
-
@joanna-izabela napisał w Srebrny Róg – Sala Kongresowa:
Zastanawiam się ile osób zagłosowało tylko dlatego, że chciało mnie zobaczyć w stroju kąpielowym
Ja o tym czerwieniejąc się ze wstydu myślałem oddając głos.
-
Idźmy dalej z kolejnymi statuetkami. Pora na coś co elektryzuje nie tylko fanów motoryzacji, czyli odpowiemy kto jest najlepszy na rajd
Niezłomny charakter. Nadludzkie umiejętności. Wytrwałość i zaangażowanie. Wieloletnie doświadczenie. No i oczywiście – ten niesamowity urok osobisty. Nie, nie, nie opisuję teraz mojej wspaniałej współprowadzącej. Po prostu rozważam które z tych cech czynią idealnego partnera na rajd? Niestety nie odpowiemy na to pytanie, bo chyba każdy z nominowanych może się pochwalić takimi przymiotami.W tej kategorii nie mamy trzeciego miejsca, albowiem… Mamy aż trzy drugie miejsca! Po 3 osoby zagłosowały na Ludwika Tomovicia, Natalię Helenę von Lichtenstein oraz Norberta Byfyja. Gratulujemy tego remisu!
Jednak najlepszy może być tylko jeden. W kategorii „Najlepszy na rajd”, zdobywając 5 głosów i nie tracąc ani sekundy, wygrał zwycięzca poprzedniego rajdu: Helwetyk Romański!
Zapraszamy po odbiór statuetki i oczywiście życzymy powodzenia już w tę sobotę na Pustkowiach!
@Helwetyk-Romański -
-- Kolejna kategoria dotyczy osób, które nie należą do stałych w uczuciach. Wygrana należy się osobie, która wzbudza zainteresowanie i pociąga swoją osobą, ale nie zagrzeje nigdzie miejsca na dłużej. Kategoria: Dobry tylko na jeden raz! Nominowanych w tej kategorii było… 10 osób. – Natalia otworzyła kopertę uśmiechając się szeroko. – Szanowni Państwo, drugie miejsce zajęły ex aequo dwie osoby. Obie znane w świecie mikronacji od wielu lat i obie uzyskały po 4 głosy. Jedną z nich jest… Andrzej Swarzewski! A drugą ten, kto jeszcze niedawno uwiódł po raz drugi tak wielu Sarmatów… Piotr II Grzegorz! – obecni na sali zawiwatowali – Pierwsze miejsce jednak… ilością niewiele większą, bo tylko 5 głosów… wygrał… sami oceńcie, czy słusznie… Robert Fryderyk! Zapraszamy na scenę!
Po odbiorze statuetki na scenę wkroczył znany Sclaviński muzyk:
https://www.youtube.com/watch?v=ABlSVFWex88 -
@maciej-ii -Synu wypierdol to gówno - wyraźnie naburmuszony monarcha skarcił progeniturę - Jeszcze ktoś pomyśli, żeś jest pedał - zmrużył oczy wpatrując się w syna, po czym wyciągnąwszy papierosa z opakowania popchnął paczkę elpingów czerwonych w stronę Macieja. Przytknąwszy do drugiego końca papierosa zapałkę zaciągnął się nie bez przyjemności, a następnie odjął papierosa od ust i wypuścił kłąb dymu. W międzyczasie usłużny kelner wymienił pustą szklankę na pełną, po czym dyskretnym ruchem ręki schował do kieszeni kolejny banknot.
Odwróciwszy się w stronę swojej krewniaczki spojrzał z rozbawieniem na grupę gości z Austro-Węgier.
-Jak tam w Teutonii? - zaczął monarcha - Czyście sobie już posiali? -
Nie wiadomo kiedy przesiadł się bliżej tłumu, w tym Cesarzowej i reszty.
-Oczywiście, że Piotr Drugi jest tylko na jeden raz, nie można być księciem dwa raz, a i tak słabo mu idzie.- Skończył kieliszek, chwilę przed przerzuceniem się na dobrą teutońską wódkę. Oparł się na twardym siedzeniu, czekając na resztę nagród. -
Joanna Izabela wypiła pierwsza szklankę wódki z sokiem pomarańczowym
-Od czasu jak Zielnybor nie ma Ksiecia to troche z tym słabo - powiedziała z przekąsem - Mam nadzieje ze nie bede musiała schodzić bo to takie męczące - zaczęła narzekać. - W ogóle dobra ta teutońska wódka, nie uważasz JKM? -
@aleksander "Cóż tatku, tak cię ostatnio sprawdzam, czyś nie zdziewiał od tych nadmiernych wymian czułości wirtualnych i kółek wzajemnej adoracji." To rzekłszy, cisnął butelką gdzieś w kąt sali, podziwiając nawet przez ułamek sekundy i kątem oka jej trajektorię, kończącą się na głowie łysiejącego, trzeciorzędowego ważniaka w garniturze pamiętającym lepsze czasy.
"Palisz teutońskie papierosy tatku? Szkoda na to płuc." Zza pazuchy wyciągnął srebrną papierośnicę z ładnie zwiniętymi skrętami - "Spróbuj tych, dobra jazda, przywiozłem z wyjazdu do Krakozji Stepowej, hodują tego masę na polach, do jakichś tradycyjnych ceremoniałów czy innego gówna." -
Pora na kolejne nagrody i wyróżnienia. Już za chwilę dowiemy się, kto okazał się największą niezdobytą twierdzą w mikronacjach.
Czy to serce z kamienia? Czy to chłodne podejście? A może po prostu taki styl bycia. Kto wie, być może dzisiejszy dzień poruszy serca osób z tej kategorii i przełamią swoją niedostępność? Niestety nie odpowiemy na to pytanie.
Odpowiemy jednak na inne! Kto zdobędzie statuetkę! Jednak najpierw warto wyróżnić osoby na drugim miejscu, albowiem znów mamy remis! Po 3 głosy otrzymali Franciszek Leopold I oraz Karl von Schwarzengrau, zdobywając tym samym 2 miejsce w naszym plebiscycie.
Wygrała zaś osoba, która sama o sobie mówi, że mimo tylu lat nigdy nie miał w mikronacjach żadnego związku. W kategorii „Niezdobyta twierdza” statuetkę otrzymuje… Zdobywca 5 głosów! Czyli Prokrustes! Gratulujemy!
Statuetka czeka na odbiór!
@Prokrustes-Prokrustesović -
-Bardzo przyjemna - przytaknął król - Niestety, zbyt szybko ją piję - zachichotał coraz bardziej czerwony na twarzy. Po chwili wskazał ręką na scenę - Moja mama zawsze robi świetne imprezy - po czym zachichotał po raz kolejny, tym razem na wspomnienie pokazu mody.
Wypaliwszy teutońskiego papierosa poczęstował się zaproponowanymi przez syna wyrobami. Zaciągnąwszy się głęboko spojrzał z mieszaniną wyrzutu i rozbawienia na swoją latorośl - Ceremonialne szlugi tak?
-
-- To nie przypadek, że na imprezach najdziksze wygłupy są autorstwa tych, których najmniej byśmy o to posądzali. A co najzabawniejsze, potem i tak nikt nie wierzy, że to właśnie oni tego dokonali. Takie są nasze ciche wody… i nasza kolejna kategoria. Nominowanych w tej kategorii było… 10 osób. – Natalia otworzyła kopertę i omiotła ją wzrokiem. – Szanowni Państwo, trzecie miejsce zajęły ex aequo dwie osoby z ilością głosów równą 3. Jedna z nich została już dzisiaj raz wyróżniona. Jest nim Andrzej Swarzewski! A drugą mój obecny v-teść w osobie Augusta de la Sparasan! – po Sali przebiegły oklaski – Drugie miejsce należy do osoby niezwykłej i… sama przyznaję, że to osoba, która ukazuje swoje rogi dopiero przy bliższym poznaniu… Heinz Werner- Gruner z ilością głosów równą 5! – obecni na sali zawiwatowali –Natomiast pierwsze miejsce… z ilością aż 7 głosów… wygrał… artysta magik! Najmłodszy w Rodzie Cesarskim! RAMAEL! Zapraszamy na scenę!
Po odbiorze statuetki na scenę wkroczył bialeński muzyk: https://www.youtube.com/watch?v=IwSwcSh1F2M
-
-O Zombiak chyba nie odbierze statuetki jakoś nie czuć trupem na sali - skomentowała Joanna Izabela polewając sobie, @Cillian oraz @Franz-Joseph-von-Habsburg.
-
@andrzej-fryderyk Franz Leopold, mój syn, dostał drugie miejsce, miło!
-
@franz-joseph-von-habsburg Pogratulować syna, pogratulować
-
Franz Joseph już wypił i uznał, że potrzebuje większego kieliszka.
-
@andrzej-fryderyk No, tylko realowo na wódkę nadal do mnie nie przyjechał.