Wieści z zagranicy
-
Jak już wspominałem, to szczęśliwa decyzja, niosąca wolność uciskanym ludom.
Przypomnę tylko, że już pięć i pół roku temu w obronie brutalnie kolonizowanego wicekrólestwa występowała opinia publiczna Teutonii i Baridasu - dzisiaj zjednoczona w UNP:
-
@ignats-ik-ruth Dziękuje za wstawki, niestety nie moje czasy mikronacyjne
-
@joanna-izabela Właśnie dlatego przypominam
(Swoja drogą - za ten narracyjny wybryk zostaliśmy z Vladem uznani w Skarlandzie za personas non gratas... Ciekawe, czy to obowiązuje do dzisiaj). -
@ignats-ik-ruth Lepsze byłyby personas non gracias.
-
@ignats-ik-ruth Ciekaw jestem czy teraz szanowny pan uzna Cesarstwo Norweglandu za kolejnego tyrana uciskającego biedny lud Aztek. https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=115&t=29220&p=346270#p346268
-
bądźmy poważni, czym nawet jest Norwegland?
-
@bruno-petrowicz-catalan Raczej nie, bo z tego co widzę, oni się w narrację kolonialną nie bawią Powstali zresztą na opuszczonych terenach, budujac wszystko od nowa i nie nawiązując - jeśłi dobrze rozumiem sytuację.
Swoją drogą, widzę , że słynna skarlandzka sztywność pleców nie umarła@Cillian Ofc, to jakieś yoyo. Ale z postponowaniem bym się wstrzymał - wg ISM są aktywniejsi niż Republika Baridasu
-
-
Szanowny Gubernatorze @ludwik-tomović serdecznie dziękuję za "cegiełkę" jaką Szanowny włożył w rozwój wizualny turnieju. Postaram się by to zostało zapamiętane...
Jeśli chodzi o medale to tak, są to z okazji tego mundialu, ale trofeum ma służyć po wsze czasy... -
@heinz-werner-grüner w założeniu tak, ale jeszcze nie wiemy czy puchar "się przyjmie" w kolejnych edycjach, dlatego napisałem tak trochę asekuracyjnie
-
W ramach ciekawostki - aktywność na forach polskich mikronacji w styczniu 2021
-
UNP Plasuje się na 4 miejscu. Hum... niewiele się działo, a trochę się tych postów nazbierało.
Życzyłabym sobie wbicie jednak na 1 miejsce ;D
-
@natalia-helena-von-lichtenstein to wbrew pozorom nie jest takie trudne... Wystarczy jakiś "zapalny" temat i pójdzie lawina...
-
@heinz-werner-grüner zapalne tematy to zapewne pojda na discordzie jak zaczyna sie rozmowa czy wosp to zlo czy nie ;D
-
@joanna-izabela No discord ma to do siebie, że zabiera część aktywności, ale właśnie sporo dotyczy spraw poza mikronacyjnych...
Zawsze tematem zapalnym może być "poszukiwanie pewnego Baridajczyka". -
@heinz-werner-grüner W tym jestem dobra zaraz coś znajdę... może na przykład... Pan H-W G. zdecydował się na operację plastyczną!
-
WKW @natalia-helena-von-lichtenstein dobrze wie, że mam z tym opory...
Temat niezbyt interesujący dla ogółu. Dla mnie wydarzenie roku... -
@joanna-izabela Nie daję na Owsiaka. Wolę dać na WOŚP
Nie, no jako skąpiradło nikomu nic nie daję. -
Ja daję na uran dla Czeczenów.
-
@ametyst-faradobus ja nie wrzucam do WOŚPowej puszki odkąd miałem nieprzyjemną sytuację z Jurkiem Owsiakiem na pogrzebie pewnej sławnej osoby.....